Kürtçe aday öğretmenlik için 15 günde 860 başvuru

Kürtçe aday öğretmenlik için 15 günde 860 başvuru

Hükümetin, Kürtçe Seçmeli Ders açılımından sonra harekete geçen Mardin Artuklu Üniversitesi, başvuruların çok olmasından dolayı, yetiştireceği 500 aday öğretmen sayısını bine yükseltecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, üniversite bünyesinde Kürtçe eğitim verecek 500 kişiyi bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 


 

Üniversite bünyesinde açılacak Kürtçe aday öğretmenlik için 15 günde 860 başvuru yapılınca, üniversite, daha önce aldığı 500 aday öğretmen kararını yükseltme kararı aldı. Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, “Bu sayının, son başvuru tarihine kadar bin 500’ü aşacağını tahmin ediyoruz. Beklentilerin çok üzerinde bir başvuru yapıldı. Bu demek ki önümüzdeki günlerde müracaatçı sayısı daha da artacaktır. Bu konuda sayın rektörümüz izin dönüşünde kendisi ile istişare edeceğiz. Eğer uygun görürse daha önce talep edilen 500 sayısını Eylül için bine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri