Kurşun seslerini telsizden dinledi

İsrail'in saldırdığı gemide bulunan 3 Türk vatandaşı yurda döndüler ve o dehşet anlarını anlattılar!..

Gazze isimli yük gemisinin serbest bırakılan mürettebatı Bayram Kalyon, Kutlu Turyaki ve Hazin Emir İHH'nin Fatih'teki merkezinde çarpıcı açıklamalarda bulundular.. NTV muhabirine konuşan mürettebat saldırı anının anlattı.

HİLAL ŞEKLİNDE SARDILAR

Telsiz zabiti Kutlu Tiryaki: 67-68 mil civarında iken yani uluslararası sularda iken, İsrail savaş gemileri sürekli "yaklaşmayın uzaklaşın yoksa ateş açacağız ölümlerden sorumlusunuz" gibi tehditlerde bulundular. Biz insani yardım gemisi olduğunu, sivillerin olduğunu, ve herhangi bir şekilde silah olmadığını belirttik. Yaklaşık 2 saat sonrasında geminin arka tarafında yanıp sönmeyen ışıklar gördük. Radar denen cihazımızda bu cisimlerin bize yaklaştığını gördük. 13-14 tane cisim ve hilal şeklinde bizi sarmış durumdalar. Sancak ve iskele tarafından bir anda yaklaşmaya başladılar. Direk Mavi Marmara'yı hedef alındı. Biz Mavi Marmara'nın hemen arkasıydaydık. Helikopterlerden gemiye asker indirildiğini gördük.

KÖPEKLERLE GELDİLER

Mavi Marmara'nın kaptanı ile konuşmamızda "İsrail askerleri şu an gemimizde. Sağa sola umursamadan ateş ediyorlar. Kapıları ve camları kırarak ilerliyorlar. Siz buradan uzaklaşın. Silah seslerini net bir şekilde duyabiliyorduk. Bir ışık gördük ne tür bir şey kullanıldı tam bilmiyoruz. Mavi Marmara gemisini daha fazla zora sokmamak için uzaklaşma kararı aldık. Olabildiğince uzaklaşmaya başladık. Bizim gemimizde 13 personel vardı, 5 tane de yolcu vardı. İsrail karasularından 77 mil uzaktayken İsrail gemileri bizimle haberleşmeye başladı. "Eğer durmazsanız ateş açağız" diye uyarıda bulundular.

4 tane savaş gemisi ve 12-14 arası hücumbot çevremizi sardılar. Kaptanımızın emriyle durduk. Daha sonrasında güvertenin önüne ellerimiz yukarı kaldırarak çıkmamızı istediler. Sancak ve iskele civarında 30 civarında asker ve yanlarında köpeklerle yanımıza geldiler.

SORGUYA ÇEKTİLER

Yağcı Bayram Kalyon: Laptopları bilgisayarları ele geçirmişler. Sonra bizi gemiyle birlikte limana götürdüler. İsrail'e geleceğinizden haberiniz var mıydı? Silah var mı diye sordular. Sorgulayanlar askerdi. Limanı hazırlamışlar aşırı derecede asker vardı. Muamele fazla sıcak da değildi sert de değildi. Bana sordukları soruları görünce bir daha Türkiye'ye dönemeyeceğim diye düşündüm. Her sorduğunda ben nereye gidiyoruz ya da eşyaları alabilecek miyiz diye sorduğumda "kesinlikle bir daha böyle soru istemiyorum. Zor kullanmak durumunda bırakmayın" dediler

AYAĞIM KAPIYA SIKIŞTI KAPIYI KAPATMAYA ÇALIŞTI

Yağcı Hazim Emir: Mavi Marmara'da olanlar bizi çok üzdü. Sonuç da insani yardım için gitmiştik. Limana çektiler, soru sordular "neden geldiniz, amacınız ne?"  Sorgudan sonra zırhlı bir arabaya bindirdiler, benim ayağım sıkıştı adam o şekilde kapıyı kapatmaya çalışıyor. Benimle dalga geçer gibi konuştular.

http://www.internethaber.com/kursun-seslerini-telsizden-dinledi-256973h.htm

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri