Kurbanlık Üreticilerine Müjde

Küçük yada büyük baş hayvanlarını kurban pazarlarında satamayan üreticilerin üzülmemesini isteyen kurum, tüm canlı hayvanları alacaklarını bildirdi.

Küçük yada büyük baş hayvanlarını kurban pazarlarında satamayan üreticilerin üzülmemesini isteyen kurum, tüm canlı hayvanları alacaklarını bildirdi. EBK'nın bu kararı ile Anadolu'nun birçok ilinden büyükşehirlere taşınan hayvanların geri götürme masrafının da önene geçilecek. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, "Etin kilosu ne kadarsa o fiyattan bütün kurbanlıkları alacağız. Parasını da peşin ödeyeceğiz. Besicilerimiz hiç tereddüt etmesin." müjdesini verdi.


Kurbanlıklar satıldı, bayramın birinci günü kesilmeye başladı. Elde kalanların imdadına ise Et ve Balık Kurumu yetişti. Türkiye'de hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla kurulan Et ve Balık Kurumu yıllar sonra gerçek misyonunu yerine getirmek için harekete geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 2010 yılının Mayıs ayına kadar 7 bin ton civarında et vereceklerini söyleyen Ulubaş, bu ihtiyacı karşılamak için Kurum'un elde kalan bütün kurbanlıkları alacağını dile getirdi. Kurban için besisi olan vatandaşlara müjdenin ayrıntılarını CİHAN'a anlatan Ulubaş, bayramda kesilmek amacıyla 2 milyon başın üzerinde hayvanın pazara girdiğini söyledi. Besicilerin bazı bayramlarda elindeki hayvanlarını satamadığını ve memleketlerine geri götürmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Ulubaş, bu durumun besicileri zarara uğrattığına dikkat çekti.


1 BAŞ OLSA DA 10 BİN BAŞ OLSA DA ALACAĞIZ


Satılamayan kurbanlıkları alma konusunda herhangi bir sınır koymadıklarını dile getiren Ulubaş, "Hiçbir besicimizi geri çevirmeyeceğiz. Hiç endişeleri olmasın biz kurbandan sonra eğer satılamayan, vatandaşların elinde hayvan olursa hepsini o günkü resmi fiyat ne ise satın alacağız. Paralarını peşin ödeyeceğiz. Bugünkü alım fiyatımız kilosunu 11,5 liradan alıyoruz. O anki fiyat ne ise kurbanlıkları alacağız. 10 bin başsa da alırız 1 başsa da alırız." dedi.


KESİNLİKLE ETLERİMİZDE GDO YOK


Son günlerin tartışmalı konusu Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) konusunda da tüketiciyi rahatlatan açıklamalarda bulunan Genel Müdür Ulubaş, etlerde GDO olmadığını söyledi. Ulubaş, "Hiç endişe etmeden alıp yiyebilirler. Kesinlikle etlerimizde GDO yok. Özel sektörde de yok. Türkiye'deki hayvan varlığında yok. Hayvan, GDO'lu ürünleri besi anında tüketirse ete sirayet edeceği bilim adamlarınca söyleniyor. Türkiye'de öyle bir sıkıntı yok." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri