Kurban Bayramı'nın en pahalısı

12 bin liralık fiyatıyla dudak uçuklatıyor...

Kurbanlıklar gelmeye başladıBursa'da hayvan pazarında satışa sunulan bir ton 150 kilogram ağırlığındaki dana, 12 bin liralık fiyatıyla dikkati çekiyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı'na yaklaşık 1 hafta kala, kurban pazarlarındaki hareketlilik hızlandı.

Satıcılar yüzlerce kilometre uzaklıktan getirdikleri hayvanları satmak isterken, vatandaşlar da büyükbaş ya da küçükbaş hayvanlardan bütçelerine uygun olanını seçmeye çalışıyor.

Ortalama canlı ağırlık kilogramı 10 liradan satılan büyük ve küçük baş hayvanlar arasında bazı dana ve koçlar, ağırlıkları ve fiyatlarıyla ilgi görüyor.

Yaklaşık 120 kilogram canlı ağırlığa sahip bir koça bin 100 lira istenirken, bir ton 150 kilogram ağırlığındaki tosun 12 bin liralık fiyatıyla dikkati çekiyor.

''Mertal'' adını verdiği tosunun sahibi Giyasettin Yılmaz, Muş'tan getirdiği danayı 12 bin liradan satışa çıkardığını belirterek, ''Gelen ve soran çok ancak fiyatı duyunca almayı düşünen çıkmadı. Seyirlik oldu. Diğer üreticiler bile merak edip inceliyor. Birçok kişi tosunla fotoğraf çektiriyor. Normalde 7 kişi ortak kesebilir. Kişi başına da bin 700 liranın üzerine mal olur'' dedi.

Yılmaz, tosunun 650 kiloya yakın etinin çıkacağını ifade ederek, 7 ortakla kesilmesi durumunda, kişi başına yaklaşık 90 kilogram et düşeceğini kaydetti.
haber10

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri