Kurban Bayramı'nda yeme içmeye dikkat!

Malumunuz Kurban Bayramı yaklaşıyor. Et tüketimi yine artacak. Kesilen kurbanın eti ise iştahımızı daha da bir kabartıyor. Ancak Kurban Bayramı'nda kolesterol de tavan yapıyor. Ayrıca bu dönemde beslenme yanlışlıkları yüzünden kilo alımı da kaçınılmaz olu

Kurban Bayramı'nda özellikle de kavurma yapılır. Ve çoğu kişi kavurma yemeyi tercih eder. Kişiler, kavurmanın sadece et kısmından 30-100 gram arasında yemelidirler. Biliyorsunuz, kuzu ve dana kesimi yapılıyor. Kuzu eti lezzetli ama dana etinin kalorisi daha az. Bir de etin, kurban kesildikten hemen sonra yenmemesini tavsiye ediyorum.

Et buzdolabından dinlendirildikten, yirmi dört saat sonra tüketilmelidir. Etin kesim sonrasında hemen tüketilmesi fonksiyonel olarak çok sağlıklı değil. Kurbanın sakatat kısmı vardır. Karaciğer, dalak, böbrek kısmının yenmesini demir vitamini açısından güçlü olduğu için tavsiye edebilirim. İşkembe kısmının yenmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak kelle-paça özellikle de çorba halinde tüketilirse kemik hastalıklarında olumlu rol oynar. Kemikli etin sebze yemeklerine konmasında da fayda var çünkü kalsiyum açısından yararlı olur.

Bunun dışında Kurban Bayramı'nda özellikle tatlı tüketimine de dikkat edilmelidir. Diyabet hastalarına bitter çikolata yemelerini öneriyorum. Baklava, kadayıf gibi tatlılar kilo vermeye çalışan kişiler için zararlı, bu yüzden sütlü tatlı tercih edilmeli. Bayramda eti ana yemek gibi algılamadan, bol salatayla tüketirsek hem sağlık açısından olumlu olur hem de midede doluluk hissi yaratır.
posta

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri