Kupanın kralı Trabzonspor

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

ŞENER: KUPAYI ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupanın sahibi olan Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Şener, GAP Arena Stadı'ndan ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendi döneminde ikinci kez Türkiye Kupası sevincini yaşadığını belirterek, ''17 yıl sonra kupa mutluluğu yaşıyorum. Kupayı aldığımız için çok mutluyuz'' dedi.

Bordo-mavili takımın iyi bir futbol ortaya koyduğunu ifade eden Şener, ''Her iki takımı da kutluyorum. Alex, çok özel bir oyuncu. Maçta önce geçtiler, ancak biz kopmadık ve kupayı kazandık'' diye konuştu.

Şener, maç öncesi İstanbul'a dönmeyi düşündüğünü, ancak Trabzon kentinde büyük kutlamalar yapıldığını öğrendiğini kaydederek, ''İstanbul'a dönecektim ama duydum ki Trabzon'da büyük kutlamalar var. Kupayla birlikte Trabzon'a dönüyoruz'' dedi.

Başkan Şener, basın mensuplarının, ''Şampiyon kim olacak'' sorusuna ''Söylemem'' yanıtını verirken, Fenerbahçe ile de ligin son haftasında yapacakları maçı Trabzonspor'a yakışır biçimde oynayacaklarını kaydetti.


TRABZON'DA ŞÖLEN HAVASI YAŞANIYOR

Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek 5 yıl aradan sonra Türkiye Ziraat Kupası'nı kazanmasının ardından kentte şölen havası yaşanıyor.

Şanlıurfa GAP Arena'da 15.45'de maçın başlamasıyla Trabzon büyük bir sessizliğe büründü. Sokaklar boşalırken, vatandaşlar maçı televizyondan izleyebilecekleri çeşitli mekanları hınca hınç doldurdu. Bazı taraftarlar da maçı şehir merkezindeki çeşitli noktalarda bulunan reklam panolarından takip ettiler.

Fenerbahçe'nin karşılaşmanın 55. dakikasında dakikasında Alex'in attığı golle 1-0 öne geçmesiyle, kent bu defa adeta yas sessizliğindeydi. Taraftarlar ilk sevinci maçın 66. dakikasında Umut Bulut'un attığı golle yaşadı. Vatandaşlar Engin'in 80. dakikada attığı 2. golle kupa umudunu yakaladı. Bordo-mavili taraftarlar maçın son saniyesinde Colman'ın attığı 3. gollün ardından sokaklara döküldü.

Trabzon'un şehir merkezi Atatürk Alanı'nda toplanan binlerce taraftar, Trabzonspor'un 5 yıl aradan sonra kupayı müzesine getirmesinin sevincini paylaştı. Bordo-mavili bayrakları açan taraftarlar, davullar eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundular. Çeşitli tezahüratlarla takımlarını destekleyen bordo-mavililer, kupa sevincini kolbastı oynayarak kutladılar.

Karşılaşmanın 66. dakikasına kadar büyük bir sessizlik yaşayan şehir, uzun süre klakson sesleriyle yankılandı. Taraftar topluluğu nedeniyle zaman zaman trafik akışı kesildi. Trabzonspor bayraklarıyla süslenen evlerin balkonlarından ve pencerelerden vatandaşlar kutlamalara katıldı.




27 yıllık kupa hasreti olan Fenerbahçe, ilk yarıda fazla etkili görünmedi. Trabzonspor'un isabetli paslarla kalesine yüklendiği hücumlarda savunmasında açıklar veren sarı-lacivertliler, bordo-mavili forvet Umut'un ilk yarı boyunca attığı 4 şutta gol tehlikesini fazlasıyla hissetti. Sarı-lacivertli ekibin saha içinde ortaya koyduğu kötü performans ilk yarıda tribünlerine de yansırken, tribünlerin büyük bölümü tezahüratı bıraktı.

2. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yerden ortasında, altı pas içinde Song yatarak Güiza'dan önce tehlikeyi uzaklaştırdı.

5. dakikada Colman'ın pasında ceza alanı içinde kaleci Volkan Demirel ile bir anda karşı karşıya kalan Umut Bulut, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

11. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ceza alanına ortasında, altı pas çizgisi önündeki Güiza uzanmasına karşın topa dokunamayınca önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

15. dakikada Umut'un yaklaşık 30 metreden sert şutunda, yerden seken top, kaleci Volkan Demirel'in göğsüne çarpıp oyun alanına döndü. Dönen top, daha sonra savunmanın müdahalesiyle taca çıktı.

18. dakikada Lugano'dan kaptığı topla sol çaprazdan ceza alanına giren Umut'un şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağa yatarak müdahale etti.

25. dakikada karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, sıcak hava nedeniyle futbolcuların serinlemesi için su molası verdi. Yaklaşık 2 dakika duraksayan oyun daha sonra yeniden başladı.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri