Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi

BİLGİ, 20 Ekim'de alanında bir ilk olan Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi'ni açıyor. Açılış toplantısı, UNESCO Almanya Komisyonu Temsilcisi Christine M. Merkel ve Adalet Ağaoğlu'nun kültürel çeşitlilik üzerine vereceği konferansla başlayac

Kültür politikaları ve yönetimi alanlarında araştırma, eğitim, kurumlar ve kültür-aktörleri arası bilgi ve deneyim paylaşımı ve haberleşme yürütmeyi ve kültür hayatına ilişkin bir gözlemevi şeklinde düzenli bilgi derlemeleri yapmayı amaçlayan Türkiye'deki ilk üniversite bünyesinde kurulan Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY), 20 Ekim'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde açılıyor.

Açılış toplantısı, UNESCO Almanya Komisyonu Temsilcisi Christine M. Merkel ve Adalet Ağaoğlu'nun kültürel çeşitlilik üzerine vereceği konferansla başlayacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin sanat ve kültür yönetimi alanlarındaki akademik birikimi ve saha araştırmalarından ve uygulamaya dönük proje çalışmalarından kaynaklanan öncü deneyimine dayanan KPY, kültür politikası ve yönetimi alanlarında, yerel ve uluslararası araştırmaların, politikalara yönelik çalışmaların ve eğitim imkanlarının bir araya getirildiği, yayınlandığı ve ilişkilendirildiği bir kapasite geliştirme, eğitim ve araştırma merkezi olmayı hedefliyor.

Merkezin açılışı, 20 Ekim Çarşamba günü bir dizi etkinlikle gerçekleşecek. Santral Kampüsü'ndeki BİLGİ Kütüphanesi bünyesinde kurulmuş bulunan kültür politikası konularına odaklanan araştırma kütüphanesinin açılışının ardından UNESCO Almanya Komisyonu Müdürü Christine M.Merkel ve Adalet Ağaoğlu'nun konuşmacı olduğu KPY Konferansı yapılacak ve açılış bu yıl ikincisi yayınlanacak olan KPY Yıllık 2010'un tanıtımı ile noktalanacak.
ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri