Küçük, Zirve Yayınevi davasında ifade vermiş

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Veli Küçük, Nisan 2007'de biri Alman uyruklu, üç kişinin yaşamını yitirdiği Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı davası kapsamında 6 Mayıs Çarşamba günü şüpheli olarak Silivri'de ifade verdiğini söyledi.

Silivri Cezaevi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılamanın dünkü duruşmasında söz alan emekli tuğgeral Küçük, Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine 6 Mayıs çarşamba günü aynı zamanda avukatı olan kızı Zeynep Küçük ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermeye gittiğini anlatarak, "Bu vatan için çalıştım, burnumuzdan geldi" diye konuştu.

'OĞLUM ÖLDÜRÜLDÜ'
Küçük, Mersin'de cezaevinde bulunan 2 kişinin, Taraf gazetesine gönderdikleri elektronik posta ile "Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamının tertipçisi veya azmettiricisi, Veli Küçük'tür'' iddiasında bulunduklarını, gazetenin de bu mesajı savcılığa gönderdiğini söyledi. Zirve Yayınevi Cinayetinin kilit ismi Varol Bülent Aral'ın da önceki gün Ergenekon Soruşturmasında 'tanık' olarak ifadesi alınmıştı. Küçük, Ergenekondaki gizli sanıklardan bahsederken de, kayıtlarda trafik kazandığı öldüğü yer alan oğlu için "Bana suikast düzenlediler, oğlum öldürüldü" iddiasında da bulundu.

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri