Krize karşı G-20 hafta sonu başlıyor!

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde yapılacak olan G-20 toplantısında, Türkiye'yi, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek temsil edecek.

Devlet Bakanı Şimşek, 8-9 Kasım tarihlerinde yapılacak olan toplantıda, küresel ekonomideki son gelişmeler ile küresel finansal krize alınan tedbirler konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Bakan Şimşek başkanlığındaki heyette, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da bulunması bekleniyor. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, Brezilya'daki G-20 toplantısında, üye ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra, IMF ve Dünya Bankası yetkilileriyle de görüşmesi bekleniyor. Brezilya'daki toplantıda üye ülkelerin, finansal düzenleme ve denetleme kurumlarının daha etkin bir hale getirilmesinin isteneceği, IMF ile Dünya Bankası'nın da küresel finansal sistemin yeniden tesis edilmesinde işbirliğini sağlayan organlar olacağı belirtiliyor. Türkiye de küresel finansal krizin çözümünde, daha geniş bir ekonomi yelpazesini içeren G-20'nin daha etkin bir rol almasından yana bulunuyor.

Türkiye program istemedi


IMF, Türkiye'nin Fon'dan kredi içeren yeni bir program talebinde bulunmadığını açıkladı. IMF'den bir sözcü, "Türk yetkilileri IMF'den yeni bir program talebinde bulunmadılar. Ancak bu konuda seçeneklerini incelemeye devam ediyorlar" dedi. Anlaşma için nihai kararın hafta sonu başlayacak görüşmelerle şekillenmesi bekleniyor. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 8-9 Kasım'da G-20 ülkeleri bakanlar toplantısı için Brezilya'ya gidecek. Şimşek burada, IIMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ile biraraya gelecek. Görüşmede, Mayıs ayından bu yana IMF heyetleriyle yapılan temaslarla, üzerinde büyük oranda mutabık kalınan ihtiyati stand-by anlaşması bir kez daha gözden geçirilecek.

Yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri