Krizde ilaç gibi kredi

Türkiye'ye 2.2 milyar dolarlık kredi geliyor...

Avrupa Yatırım Bankası, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine Nisan sonuna kadar 8.5 milyar dolar, Türkiye'ye ise 2.2 milyar dolar kredi sağlayacağını duyurdu.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine Nisan sonuna kadar 8.5 milyar euro kredi sağlayabileceğini açıkladı.

EIB Başkanı Philippe Maystadt, kredi paketinin acil bir kaynak aktarımı olmadığını, ayrılan kaynağın çoğunun önceden planlanmış kaynaklar olduğunu ve kredilerin bir bölümünün bölge ülkelerinde faaliyetleri artırma çalışmaları şeklinde değerlendirilebileceğini belirtti.

Maystadt, 5.7 milyar euroluk kaynağın daha önce EIB tarafından onaylandığını, ancak Nisan sonuna kadar 2.8 milyar dolarlık kaynak daha ayrılmasının beklendiğini belirtti. Ek bir kaynak yaratılması ile toplam kaynakların 2010 sonuna kadar 11 milyar euroya çıkabilecek.

Kaynakların bölgede faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere kullandırılması amacıyla yerel bankalara verilmesi planlanıyor. Maystadt, AB'ye yeni üye olan Doğu Avrupa ülkelerine 4.4 milyar euro, Batı Balkanlar'a 1.9 milyar euro ve Türkiye'ye 2.2 milyar euronun sağlanacağını belirtti.

Avrupa Birliği'nin uzun vadeli kredi sağlayan bankası olan EIB, AB üyelerinde kalkınmanın desteklenmesi amacıyla faaliyet gösteriyor.

www.haber3.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri