Kriz çözüldü Türkler tahliye ediliyor

Daha önce limana yaklaşamadığı belirtilen iki feribot, Bingazi limanına yanaştı! Orhangazi-1 yola çıktı.

Türkleri yurda getirmek üzere yola çıkan, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) bağlı “Orhan Gazi-1” ve “Osman Gazi-1” feribotları Bingazi'ye ulaştı. Orhangazi-1 feribotu yola çıktı. Öte yandan dört bakanla yapılan eşgüdüm toplantısında Libya'ya bugün iki gemi daha gönderilmesi kararlaştırıldı.

Libya'daki Türkleri yurda getirmek üzere yola çıkan, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) bağlı iki feribottan “Osman Gazi-1” de Bingazi Limanı'na yanaştı. Feribotun limana yanaşmasının ardından Libya'daki muhalif güçlerden olduğu tahmin edilen 6 kişilik bir grup, görevlilerle konuşmak üzere gemiye bindi. Feribotlardaki mürettebat ve muhabirlerin gemi dışına çıkmasına izin verilmedi.

Limanın yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Türk vatandaşları, eşyalarıyla yürüyerek feribotların bulunduğu noktaya geldi. Limandaki görevlilerin yönlendirmesinin ardından vatandaşlar feribotlara bindi.

26 SAAT SONRA LİMANA YANAŞTILAR

Yenikapı Limanı'ndan yola çıkan Osman Gazi-1 feribotu ile Orhan Gazi-1 feribotu, dün saat 13.00 sıralarında Akdeniz açıklarında buluştu. Daha önce Libya'nın Derne ve Trablus kentlerine gitmesi planlanan feribotlar, yaklaşık 26 saat süren seyrin ardından Bingazi'ye ulaştı. 

Bingazi Limanı'na ilk olarak Orhan Gazi-1 feribotunun yanaşmasına izin verildi. Bingazi'de bekleyen 1500 Türk vatandaşının bu feribota bindirilmesinin ardından, açıkta bekleyen Osman Gazi-1 feribotuna da 1500 vatandaş alınacak. Feribotlara alınan yolcuların pasaport kontrolleri yapıldı.


Kaynak : http://www.internethaber.com/kriz-cozuldu-turkler-tahliye-ediliyor-330051h.htm#ixzz1ElT0vsxV

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri