Kriz Ar-Ge’yle aşılacak

Hükümet krizi Ar-Ge'yle aşacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, ekonomik kriz ortamını, sürdürebilir gelişimin planlanması için bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, “Sürdürülebilir ekonomik gelişim için Ar-Ge (araştırma-geliştirme) ve yenilik çalışmalarının sonuçlarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK), dün Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. “Küresel Mali Krize Karşı Ar-Ge ve Yenilik ile İlgili Tedbirler” ve “Üstün Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı”na ilişkin karar taslaklarının onaya sunulduğu BTYK'nın 19. toplantısına toplam 16 bakanın katılması dikkat çekti.

Global örnekler var
Krizin, Türkiye'yi de “belli ölçüde etkilediğini” ileten Erdoğan, “Kriz ortamından çıkış ve yeni fırsatları değerlendirmede, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarının çok önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
Finlandiya ve Güney Kore örneklerini veren Erdoğan, bu ülkelerin yaptıkları 'akıllı Ar-Ge ve yenilik yatırımları' ile 1990 krizinden çok daha güçlü çıkmayı başardıklarını anlattı.
Erdoğan, “Sürdürülebilir ekonomik gelişim için Ar-Ge ve yenilik çalışmalarının sonuçlarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi. Erdoğan, Türkiye'deki araştırma personeli sayısının gelişmiş ülkelerdekilerle karşılaştırıldığında yetersiz olduğunu da vurguladı.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri