KPSS'de şifre: Tespihi aldım

Kopya çetesi üyeliği iddiasıyla tutuklanan zanlılardan Zülfü B.'nin şifreli konuşmalarında sık sık kullandığı 'tespih' dikkat çekti.

KPSS başta olmak üzere, YGS, LYS, ALES, KPDS gibi birçok sınavda kopya çektirdikleri iddia edilen çetenin tutuklanan dört üyesi mahkemede suçlamaları reddetti. Ankara merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda toplam 58 kişi yakalanırken; Emniyet, kopyayla ilişkili 13 kişiyi arıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çeşitli sınavlarda organize şekilde kopya çekildiğine dair alınan ihbar üzerine harekete geçmişti.

Yakalanan 58 kişiden 39'u Emniyet'teki sorgularının ardından, 15'i de Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa'ya verdikleri ifade sonrası serbest kalmıştı.

Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ve aralarında çete lideri olduğu iddia edilen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Oruç A.U.'nun da bulunduğu Özgür F., Zülfü B. ve Soner G. tutuklanarak önceki gün cezaevine gönderildi.

'KOLEKSİYON YAPIYORUM'
Örgütün 'Elazığ bölge sorumlusu' olduğu iddia edilen tutuklu 4 zanlıdan Zülfü B.'nin telefon konuşmalarındaki 'tespihi aldım', 'tespih getirsene', 'tespihleri tamamladım', 'yeni tespihler arıyorum' gibi çok sayıdaki 'tespih' kelimesi, mahkemede hakimin de dikkatini çekti. Hakimin 'tespih' kelimesinin ne anlama geldiğini sormasını üzerine Zülfü B.'nin 'Şifre olarak söylenen kelime değil benim gerçek tespih koleksiyonum var' dediği öğrenildi.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri