KPSS’de 40 bin kişilik güvenlik ordusu

Olağanüstü güvenlik önlemleri altında yaklaşık 295 bin adayın katılacağı sınavda 40 bin 800 kişi görev yapacak

İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı pazar günü yapılacak. Olağanüstü güvenlik önlemleri altında yaklaşık 295 bin adayın katılacağı sınavda 40 bin 800 kişi görev yapacak

• Kopya skandalı nedeniyle Temmuz 2010'daki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) iptal eden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nı hazırladı. Sınav, 31 Ekim Pazar günü Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de yapılacak. Toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda düzenlenecek sınava öğretmen adayı 294 bin 909 aday katılacak. Sınavda emniyet görevlisi hariç 40 bin 800 personel görev alacak.ÖSYM, sınavla ilgili olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik önlemlerini ilanla da duyuran ÖSYM, adayları kurallara uymaları konusunda uyardı. Adaylar, sınav binalarına alınırken, üstleri elle ve dedektörle aranacak. Sınav saat 09.30'da başlayacak, Sınavdan bir gün önce kış saati uygulaması kapsamında saatlerin 1 saat geri alınacağını belirten yetkililer adayları geç kalmamaları konusunda uyardı.

100 NET YAPANLARA FARKLI SINAV YERİ

İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler il bazında değiştirildi. Bu adaylar, kendileri için belirlenen yeni yerlerde sınava alınacak.

Öğrenci affında UMUT YOK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görüştü. ÖSYM'nin yeni yapısıyla ilgili Meclis'e yollamak istedikleri tasarılarla ilgili bilgi verdiğini belirten Özcan “Cumhurbaşkanı Gül'ün hoşuna gitti zannediyorum'' dedi. Özcan, öğrenci affına ilişkin ise ''Af, yanlış aksettiriliyor. Öğrenci affı değil, affı ortadan kaldıracak bir mevzuat değişikliği üzerinde duruluyor'' diye konuştu. 2008-2010 yılı arasında aftan yararlanmak isteyenlerin durumuna ilişkin soruya Özcan, ''2008 'den bu yana olan periyodu kapsayabilir'' yanıtını dedi.


Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri