KPSS’de 1 test iptal olabilir

KPSS'nin tümünün değil kopya çekildiği öne sürülen Eğitim Bilimleri Testi'nin iptali gündeme geldi.

KPSS'ye yönelik iddialar üzerine yürütülen soruşturma çerçevesinde, sınavın tümünün değil kopya çekildiği öne sürülen Eğitim Bilimleri Testi'nin iptali gündeme geldi. Ancak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, iptal için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararını bekleyeceklerini söyledi.
Özcan'ın bu sözleri, savcılığın soruşturma sonunda kopya çektiği kesinleşen adaylara dava açacağı ve yalnızca bu adayların sınavlarının iptal edileceği şeklinde yorumlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YÖK'ü işaret ederek, “Kaldıralım bu işi“ sözlerinin ardından dün Özcan ile görüşmesi dikkati çekti.

Çalışma sona erdi
YÖK Denetleme Kurulu'nca savcılık kanalıyla mahkemeden alınan karar doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekibince ÖSYM'nin Bilkent'teki ana hizmet binasında 31 Ağustos'ta başlatılan inceleme tamamlandı. İnceleme, iki hafta sürdü. Polis ekibi ÖSYM'nin sınav hizmetleri biriminde yürüttüğü çalışmada, KPSS Eğitim Bilimleri sınav sorularını hazırlayan 6 komisyon üyesine ait olan bilgisayarların da aralarında bulunduğu bilgisayarların ana belleklerini kopyaladı. Delil olabilecek nitelikte teknik incelemelerini sürdüren ekip, bayramda da mesai yaparak ÖSYM'deki çalışmasını bitirdi.



YÖK?Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan KPSS sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.



Yeni sınav stresi yok
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek YÖK Denetleme Kurulu'nca yürütülen kopya soruşturmasına ilişkin gelinen son noktayı anlattı. Görüşmede, YÖK Denetleme Kurulu'nca hazırlanıp geçen hafta Başbakanlığa gönderilen “ara rapor” da ele alındı. Raporda, soruların KPSS öncesinde sızdırıldığı görüşünün ağırlık kazandığına ilişkin ifadelerin yer aldığı belirtildi.
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, ÖSYM'nin yapısının değiştirecek olan kanun taslağı hakkında Erdoğan'a bilgi verdiğini kaydetti.
Özcan, KPSS'nin iptal edilip edilmeyeceği sorusu üzerine, “İptal konusu için savcılığın kararını bekleyeceğiz” dedi.

Fransa gezisi iptal
Özcan'ın uluslararası bir toplantı için gideceği Fransa programını, bu hafta içerisinde sınav soruşturmasında önemli gelişmeler olma ihtimali nedeniyle iptal ettiği belirtildi.
Özcan'ın, Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan ile görüşmelerine devam ettiği de öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; YÖK'te KPSS'de kopya iddialarının ağırlık kazandığı Eğitim Bilimleri Testi'nin iptali gündeme geldi. Soruşturma kapsamında çözümün, “KPSS'ye katılan tüm adaylara tekrar sınav stresi yaşatmayacak” şekilde bulunacağı kaydedildi.
KPSS'deki Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri üzerinde de şüpheli durumların olduğu ancak bu testlerin iptali üzerinde durulmadığı belirtildi.

Erdoğan ne demişti?
Erdoğan referandum öncesinde KPSS ile ilgili olarak “Yeni bir sınav teklifleri var. Yeni imtihan 2 ay demek, 2 ay çok büyük bir kayıp. Atama bekleyenler, ve öğretmen bekleyenler mağdur oldu. Kazanamayanların bu durumla ilgili yargıya intikal süreci de söz konusu olabilir” demişti.
Erdoğan, YÖK ile ilgili düzenlemeler yapacaklarını da belirterek, “Niçin üniversiteler kendi öğrenci alımlarını yapmasın? Niçin böyle merkeziyetçi bir sistem? Kaldıralım bu işi. Devlet üniversitelerinin bir kısmı bu işi kendi içinde merkezi sistem yapabilir mi, bunu da değerlendirelim” demişti.

Milliyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri