Kpss Mağduru Atanamayan Öğretmenin Hukuk Mücadelesi

91,39 puanla atanamamış Mehtap öğretmenin mücadelesi başlıyor.Mehtap öğretmen Danıştay'a başvuruyor.

2010 yılında yapılan KPSS Lisans sınavı ve bu sınavda yaşanan kopya diyemeyeceğim çünkü kopya masum bir şeydir, soruların sızdırılması iddiaları gündemi oldukça meşgul etmişti. Bu olaylar sonucunda, geleceğini bu sınava göre şekillendirmek zorunda bırakılan binlerce insan büyük hayal kırıklıkları ve hak kayıpları yaşadı. KPSS nin varlığının tartışılması gereken bir ortam soruların sızdırılması iddiasıyla farklı bir yöne doğru gitti.Sınavın kendisi binlercemağdur yaratırken soruların sızdırılmasına bağlı gelişen olaylar mağdur sayısını çok daha fazla artırdı. İşte ben de bu mağduriyeti derinden yaşayan öğretmenlerden biriyim; çünkü atanma hakkımı ömür boyu yitirdim.

Ben "Öğretmen" ünvanını kimi 5 yıl, kimi 6 yıl üniversitede eğitim görerek almış 347 bin atanmamış öğretmenden sadece biriyim. Devletimiz "sınava gireceksiniz" dedi girdim. "Atanmak için çok yüksek puan almanız gerekir" dedi 91,39 aldım. Sorulara sahip çıkamayan ve görevini layığıyla yerine getiremeyen ben değildim; ama ben hak kaybına uğradım. "Ertelenen" ağustos atamalarına başvurdum, başvurum MEB tarafından onaylandı.Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilip tekrarlanması ve Kasım ayında atama başvurularının alınması sürecinde yedi günlük bir farkla yaş sınırını geçtim. MEB ısrar ve inatla bunu durumu gözetmedi. Farklı partilerden durumumla ilgili yazılı soru önergeleri verildi, hala cevaplanmadı, bazı sendikalar dilekçe yazdı sessizliğini korudu. Ben 3 kez dilekçe ile başvurdum sadece ezberlediğim yönetmelik hatırlatıldı bana. Başvurmama bile izin verilmedi. 91,39 puan elimde kalakaldım.

ÖSYM ve MEB yaptığı hataların bedelini neden ben ödedim? Anayasayla belirlenmiş bir " sosyal devlet" değil miydi Türkiye Cumhuriyeti, sosyal devlet vatandaşlarının hakkını gözetmez miydi? Biz bu ülkenin vatandaşları, güvenli güzel bir geleceği hak etmiyor muyuz? Yoksa hep bir kaos ortamında yok olan yaşamlar mı kalacak bize?

Şimdi "kaybettiğim söylenen" hakkımı aramak için yola çıktım, Bu süreçte mücadelemin ilk ayağı MEB tarafından yayınlanan Kasım 2010 atama kılavuzunda yer alan "25 Kasım 1971 ve sonrası doğumlu olmak" ibaresinin "18 Ağustos 1971 ve sonrası doğumlu olmak" olarak değiştirilmesi ve yürütmenin durdurulması istemiyle açacağım davamdır. İlgi ve desteğinize teşekkür ederim.

Mehtap Aydın
Matematik Öğretmeni


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri