KPSS failleri 6 aydır meçhul

Yaklaşık 835 bin kişinin devlet memuru olma hayallerinin kopya skandalıyla yıkıldığı KPSS'yle ilgili altı aydır yürütülen soruşturmada hâlâ faillere ulaşılamadı.ÖSYM nasıl sonuçlandı?Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “İnsanlık tarihinde bu kada

Yaklaşık 835 bin kişinin devlet memuru olma hayallerinin kopya skandalıyla yıkıldığı KPSS’yle ilgili altı aydır yürütülen soruşturmada hâlâ faillere ulaşılamadı.

ÖSYM nasıl sonuçlandı?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “İnsanlık tarihinde bu kadar çok insanın kopya çekip de ortaya çıkarılamadığı tek ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Ülkeyi yönetenler için ayıp ve kara lekedir” dedi.  Koncuk, kopya olaylarının ortaya çıktığı diğer sınavların aksine KPSS’de altı aydır hiçbir gelişme olmamasına isyan eden Koncuk, şunları söyledi:

“KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı Temmuz’da gerçekleşti. Kopya çekildiği ortaya çıkınca Ağustos’ta soruşturma başlatıldı. Ancak hâlâ hiçbir bilgi yok. 835 bin üniversite mezununun umutları ile oynayanlar, hakkını, emeğini çalanlar ortada dolaşıyor. Kopya olayına karışan binlerce kişinin arasından hâlâ bir tek failin bile bulunamaması, bu ülke vatandaşları tarafından iyi değerlendirilmeli. Telefon kayıtlarından şüphelilere ulaşılamaması da manidar. Nasıl delil yok? KPSS’nin aksine, ÖSYM’nin yaptığı 6 sınavda örgütlü kopya çekilmesinin ortaya çıkmasıyla ilgili soruşturma hemen sonuçlandırıldı. Dava hemen açıldı. Ülkemiz bu ayıpla yaşamamalı, sorumlular derhal bulunmalıdır.”

 Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri