Köy okulu öğrenciler dersteyken yandı

ADIYAMAN'da, bir köy ilköğretim okulunda çıkan yangın paniğe yol açtı

ADIYAMAN'da, bir köy ilköğretim okulunda çıkan yangın paniğe yol açtı. Öğretmen ve köylülerin yardımıyla öğrencilerin tahliye edildiği ve çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangında, bina küle döndü.

Merkeze bağlı 3 derslikli Kaşköy İlköğretim Okulu'nun 1956 yılında yapılan 2'nci ve 5'inci sınıf öğrencilerinin ders gördüğü binanın çatısında, dün öğleden sonra bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda iki dersliği saran dumanlar paniğe yol açarken, binanın çatısından alevler yükseldiğini gören öğretmen ve köy sakinleri harekete geçti. Durum telefonla itfaiyeye bildirilirken; sınıflarda öğrenim gören 44 öğrenci ise öğretmen ve köy sakinleri tarafından tahliye edildi. Öğrencilerin uzaklaştırılmasının ardından veliler bu kez çocuklarının oturduğu sıra ve masaları bahçeye taşıdı.

Binanın boşaltılmasının ardından alevler içerisinde kalan; vatandaşların kova ve hortumlar ile söndürmeye çalıştığı yangın, köye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası yaklaşık yarım saatte söndürüldü. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen 2 derslik kullanılamaz hale gelirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmalara başlandı. Köy muhtarı Şükrü Yaman, yaklaşık 200 öğrencinin yan yana inşa edilmiş 2 ayrı binada eğitim gördüğünü ve yangının 1956 yılında yapılan binadaki 2 dersliği kullanılamaz hale getirdiğini söyledi. Yaman, “Eski binanın çatısının yandığını görünce şoke olduk. Hemen öğretmenlerimiz ve köy sakinlerimiz ile birlikte sınıflarda bulunan 44 öğrenciyi dışarı çıkardık. İçerde bulunan sıra ve masaları da dışarı taşıdıktan sonra söndürmek için çabaladık. İtfaiye de gelip çalışma yaptı ama binadaki 2 sınıf küle döndü. Çocuklarımızı sağ salim kurtardığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Köyde paniğe yol açan yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak jandarma ve itfaiye tarafından başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri