Köşk'te sürpriz buluşma

Başbuğ ile Köşk'te bir buçuk saat baş başa görüştü

TSK komuta kademesinin yeniden şekilleneceği kritik YAŞ'a saatler kala Ankara'da gerçekleşen sürpriz buluşma kulisleri hareketlendirdi.


Çalışmalarının bir bölümünü İstanbul'da gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün sabah saatlerinde Ankara'ya döndü. Gül, ayağınını tozuyla Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir araya geldi. İkili arasındaki görüşme, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Gül'ün programında yer almayan görüşme, farklı senaryoları beraberinde getirdi.
Gül, sürpriz görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'nın hukuk işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Emin Kuz ile bir toplantı yaptı. Gül'ün, Prof. Kuz'la bir araya gelmesi, Orgeneral Başbuğ ile yaptığı görüşmede, 'Balyoz' davası kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 11 generalin durumunun ele alındığı yorumlarına neden oldu. Gül - Başbuğ buluşmasında, 11 generalin terfilerinin önünde hukuki engel bulunmadığına ilişkin görüş içeren Milli Savunma Bakanlığı raporunun da gündeme geldiği öne sürüldü.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Aralarında halen görevde olan subayların da bulunduğu 102 asker için yakalama kararı çıkmasının ardından Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelmişti. Orgeneral Başbuğ'un bugün başlayacak YAŞ'taki atamaları da etkileyebilecek yakalama kararından duyduğu rahatsızlığı Erdoğan'a aktardığı bilgileri kamuoyuna yansımıştı.

Mahkemenin haftasonu mesaisi devam ediyor
'Balyoz' iddianamesinde yer alan 102 sanık hakkında tutuklama kararı veren İstanbul 10. Ağır ceza Mahkemesi'nin bu kararına sanık avukatlarının yaptığı itirazı görüşen 11. Ağır ceza mahkemesi dün bir karar veremedi.

BUGÜNE KALDI
İçlerinde YAŞ'ta görüşülecek ve terfilerine karar verilecek olan subayların da bulunduğu 102 sanığın itirazını hafta sonu mesaisinde değerlendiren 11. Ağır Ceza Mahkemesi dün bir karara varamadı. 85 sanığın yakalama emrine yapılan itirazları inceleyen Mahkeme'nin kararı Yüksek Askeri Şura Toplantısına yetiştirmesi bekleniyordu. Ancak mahkemenin beklenen kararı dün çıkmadı. Mahkeme, YAŞ taplantısının başladığı saatlerde 85 sanık avukatının itirazını değerlendirmeye devam edecek.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri