Kopya skandalında ilginç diyaloglar

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, ÜDS, ALES, YGS, KPDS ve LYS'de kopya çekilmesine yardım eden çetenin nasıl kopya çektiğini gözler önüne seren Mali Polis, Gazi Üniversitesi 'yeterlilik sınavı'nda bir kopya skandalını da ortaya çıkardı

GAZİ Üniversitesi'nde yeterlilik sınavında kopya çekmek için yardım alan öğretmen Ö.F.'nin telefon görüşmesinde, sınavdan sonra kendisini dine adayacağını söylediği ortaya çıktı.

UNVANI KOPYA İLE ALDI

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, ÜDS, ALES, YGS, KPDS ve LYS'de kopya çekilmesine yardım eden çetenin yaptıklarını gözler önüne seren Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Bürosu, Gazi Üniversitesi Yeterlilik Sınavı'nda bir kopya skandalını daha ortaya çıkardı. Soruşturma dosyasında adı örgüt üyesi olarak geçen ve tutuklanan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma görevlisi Ö.F.'nin unvanını, girdiği sınavda organize halde kopya çekerek aldığı belirlendi. Şüphelinin gireceği sınav öncesi kendisine kopyada yardımcı olacak kişilerle yaptığı telefon konuşmaları dinlemeye takıldı.

İÇERİDEN YARDIM ALDI

Şüpheli Ö.F.'nin sınavda cep telefonu ve kulaklık vasıtası ile kopya çektiği, şahsa sorulacak bilgilerin aynı üniversitede görevli M.B. tarafından M.D'ye ulaştırıldığı belirlendi. M.D.'nin bu soruları çeşitli kaynaklarla birlikte çözerek, yine sınavda bulunan Ö.F'ye ulaştırdığı tespit edildi. Şüphelinin bu durumu teknik takipte şöyle ortaya çıktı:

M.D.: Ne yaptın ortak ya
Ö.F.: Valla Allah razı olsun nasıl okuduysan.
M.D.: Niye?
Ö.F.: Hallettik...
M.D.: Nasıl kesin mi?

Gazi Üniversitesi'ne araştırma görevlisi olarak atanan Ö.F.'nin sınav öncesi kopya organizasyonunu hazırlarken görüştüğü kişilerle yaptığı telefon görüşmeleri de dosyada yer aldı. Şüphelinin sınavdan sonra kendisini dine vereceğini söylediği teknik takipte ortaya çıktı.

Ö.F.: Yav doğru da şu şey bitsin yarını ben bi atlatayım.
X ŞAHIS: Ha ha ha...
Ö.F.: Ben kendimi zaten dine verecem yani. Olacak herhalde yani, illa olsun diye bir şey yok.
X ŞAHIS: Ne edecen ben anlayamadım.
Ö.F.: Dini bütün bir adam olacağım, hı hı hı

Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri