Konut fiyatlarında yüzde 50'lik düşüş

İstanbul Emlakçılar Odası, ev fiyatlarının yarı yarıya indiğini söyledi. Ankara Başkan Vekili ise 'gerçek fiyat bu' dedi.

Emlak sektöründe yeterince talep olmaması fiyatların gerilemesine yol açıyor. İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa, ikinci el konut fiyatlarında yüzde 25-30'lar, birinci ellerde de yüzde 50'ler seviyesinde düşüş yaşandığını söyledi. Bu düşüşün yanı sıra, inşaat şirketlerinin de promosyonlara yöneldiğini belirten Aşa, "60 ay sıfır faizden vade yapmak bir promosyondur. Ya da 'size cip alalım', 'doğalgazınızı ödeyelim' gibi vaatler yapılıyor" dedi.

FİYATLAR NORMALE İNDİ

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan Vekili Ahmet Rıfat Yetkin ise, bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle konutta bir canlanma görüleceği öngörüsünde bulunarak, "2005-2006 yıllarında faizler düştüğünde fiyatlarda köpük artışlar olmuş, yüzde 50'lere varan yükseliş yaşanmıştı. Şimdi bu normal seviyelerine indi, yani şu anki değerler aslında bir düşüş değil, normal değerler" diye konuştu. (Takvim)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri