Koncuk'tan Berkin Elvan açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ankara 3 No’lu Şubenin Mamak bölgesindeki üyelerimiz ile düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ankara 3 No’lu Şubenin Mamak bölgesindeki üyelerimiz ile düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Genel Merkez Yöneticileri, Ankara 1, 2 ve 3 No’lu Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri de hazır bulundu.

Karşınızdaki insanlar, bu ülkenin insanlarıdır. Onları düşman ülkenin askerleri gibi görmek, acımasızca müdahalede bulunmak bu ülkenin emniyetini sağlamakla görevli polislerin işi olmasa gerek.

        Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, sözlerine Gezi Parkı eylemlerinde başına biber gazı kapsülü isabet ederek, 269 gün komada kalan ancak yaşam mücadelesine yenik düşen Berkin Elvan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.  Koncuk, “Gezi olaylarında evinden ekmek almaya giden Berkin Elvan başına gaz kapsülü isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Berkin evladımıza Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Bu olaylar bize bir ders vermelidir. Toplumsal olaylara düşman askerlerine saldırır gibi müdahil olunmaz. Karşınızdaki insanlar, bu ülkenin insanlarıdır. Onları düşman ülkenin askerleri gibi görmek, acımasızca müdahalede bulunmak bu ülkenin emniyetini sağlamakla görevli polislerin işi olmasa gerek. Gerçekten yürek yaralayıcı bir olaydır. Berkin, 269 gündür verdiği hayat mücadelesini kaybetti. Bu acı olay karşısına duygulanmayacak insan olduğunu düşünmüyorum. Allah rahmet eylesin, Allah böyle acıları hiçbir anne babaya göstermesin.”

        Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten Koncuk, “Türkiye’nin 90 yıldır verdiği hukuk mücadelesi var, kâmil devlet olma mücadelesi var. Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimiz 90 yılda hukuk devleti ilkesinin öne çıktığı, demokrasinin olgunlaştığı, insan haklarının bir hayli önemsendiği bir ülke haline gelmişti. Ne zamana kadar? Çok yakın bir zamana kadar. En azından böyle olduğunu zannediyorduk” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri