Koncuk: Yönetenler, Çalışanlara da aynı şeyi layık görmelidir

GENEL BAŞKAN:BU ÜLKEYİ YÖNETENLER NE YİYORSA, NE GİYİYORSA ÇALIŞANLARA DA AYNI ŞEYİ LAYIK GÖRMELİDİR

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, “Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı”nda söylediği sözler büyük beğeni topladı. Genel Başkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ve bürokratlara dönerek“Bu ülkeyi yönetenler, ne yiyorsa, ne giyiyorsa, ne içiyorsa-helal olanından bahsediyorum-çalışanlara da aynı şeyi layık görmelidir” dedi.

Koncuk şöyle konuştu: “Son dönemlerde, 1980 yılından sonra, insan kaynakları anlayışında maalesef çok ciddi değişimler oldu. Vahşi kapitalizm her alana sirayet etti. Artık insan; gelir-gider dengeleri içerisinde bir gösterge olmaktan öteye gidemiyor. Türkiye böyle olmamalıdır. Türkiye, yüzde 99’u Müslüman insanlardan oluşmuş bir ülkedir. Bizler, ‘İşçinin hakkını alnının teri kurumadan veririz’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Yüce dinimiz, ‘Çalışanlara yediklerinizden yediriniz, içtiklerinizden içiriniz, giydiklerinizden giydiriniz’ demektedir.

Bu ülkeyi yönetenler, Sayın Bakanlar, Sayın Bürokratlar, Sayın Maliye Müsteşarı; ne yiyorsa, ne giyiyorsa, ne içiyorsa-helal olanından bahsediyorum-çalışanlara da aynı şeyi layık görmelidir.

İş güvencesi kırmızı çizgimizdir. Geçenlerde Anayasa komisyonunda, iktidar partisi tarafından bir teklif verilmiş. Anayasa’nın 128. Maddesinin mevcut halinin dışında bir şekle büründürülme isteği var. Burada; iş güvencesinin kaldırılması, devlet memurluğu sıfatının ortadan kaldırılması anlayışı var. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı olarak şunu söylüyorum: Hükümet macera ya da başına bela aramamalıdır. Hükümet; memurların sabrını denememeli, test etmeye çalışmamalıdır. İş güvencesini almak gibi bir keyfiyet-yüzde kaç oy alırsanız alın-hakkınız değildir. Bunun hesabını 2 milyon 600 bin kamu çalışanı size sorar ve burnunuzdan fitil fitil getirir.”

        Genel Başkanın Konuşması İçin Tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri