Koncuk: Yaşayan sensin. Bu millet yaşamıyor

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyorsun. Yaşayan sensin. Bu millet yaşamıyor.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Zonguldak Şubemize bağlı Çaycuma İlçe Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı ve İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen voleybol turnuvası ödül törenine katıldı. Genel Başkan İsmail Koncuk’a Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan eşlik etti.

Hizmet binası açılışı ve voleybol turnuvası ödül töreninde Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Türkiye Kamu Sen Bartın İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Sezai Hangişi, Türk Haber Sen Zonguldak İl temsilcisi Necmettin Bebek, Türk Eğitim Sen Zonguldak ve Bartın Şubelerinin Yönetim Kurulu Üyeleri, Çaycuma İlçe Temsilcisi Zerrin Güneş, Devrek İlçe Temsicisi Halil Karka, Alaplı İlçe Temsilcisi İlhan Usta, Ereğli İlçe Temsilcisi Tayfun Öztürk, Zonguldak Merkez İlçe Temsilcisi, İsmail Köken, Gökçebey İlçe Temsilcisi Bora Yiğit hazır bulundu.

Hizmet binası açılışı öncesinde Şube Başkanlığı tarafından Zonguldak’ta Türk Eğitim Sen’in arayı daha da açarak yetkili sendika olmasında başarılı ve özverili çalışmaları olan İlçe Temsilcilerine verilmek üzere hazırlanan plaketler, Genel Başkanımız İsmail Koncuk tarafından temsilcilerimize takdim edildi.

Biz Türk’üz, Elhamdülillah Müslümanız ama herkesin etnik kökenine saygı temelinde millet kavramını savunuyoruz.

Bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk sendikacılığın merkezine Türkiye sevdalısı olma şartını koyduklarını belirterek, ülkemizin birlik ve beraberliğinin, bölünmez bütünlüğünün her şeyin önünde olduğunu söyledi. Koncuk, “Sendikacılık, kamu çalışanlarının geleceği bakımından önemli bir faaliyet ama sendikacılığın bir yönü daha var: Biz bu ülkeden besleniyoruz. Bu ülkenin milli ve manevi değerleri temel aldığımız kaynaklarımızdır. Bu nedenle ülkemize hizmet edeceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü her şeyin önündedir. Arzu ettiğimiz noktada sendikacılık yapmamız için öncelikle bağımsız bir vatan coğrafyasına sahip olmamız gerekir. Güven içinde yaşadığımız, bağımsız, müstakil bir coğrafyayı ileriye taşımamız lazım. Bu nedenle sendikacılığın merkezine ‘Türkiye sevdalısı’ olma şartını koyduk. Bu ülkeyi, bu coğrafyayı, bu coğrafyada yaşayan herkesi-etnik kökeni ne olursa olsun- çok seviyoruz. Biz Türk’üz, Elhamdülillah Müslümanız ama herkesin etnik kökenine saygı temelinde millet kavramını savunuyoruz” dedi.

Öcalan’ı ‘kardeş’ ilan edeceksin ama vatansever insanları çözüm sürecine inanmıyor diye ‘tu kaka’ ilan edeceksin. Böyle bir kafa var mı? Elbette bu hakaretleri sineye çekmeyeceğiz.

Ülkemizin iyi günler yaşamadığını, insanlarımızı katleden bölücü terör örgütünün yöneticilerinin neredeyse milli kahraman ilan edileceğini ifade eden Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bir konfederasyonun genel başkanı zırvalıyor: ‘Bu süreci hayvanlar bile anladı bazı insanlar anlamadı’ diyor. Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu insanlar samimi değil, iki yüzlü. PKK terör örgütünü kardeş diye bağırlarına basarlar ama Türkiye sevdalılarına, bu milletin aşıklarına hakaret etmeyi de bir özellik zannederler. Sen bebek katili Öcalan’ı ‘kardeş’ ilan edeceksin ama vatansever insanları çözüm sürecine inanmıyor diye ‘tu kaka’ ilan edeceksin. Böyle bir kafa var mı? Elbette bu hakaretleri sineye çekmeyeceğiz, yargı önünde hesap soracağız. Bu milleti bu kadar gözü küllü mü zannediyorsunuz? Bu milleti, ülkemizde yaşananlardan bihaber mi zannediyorsunuz? Yazıklar olsun. Ben çözüm sürecine inanmıyorum. Sözde çözüm sürecini, ihanet süreci olarak görüyorum. Bu süreci bilerek ya da bilmeyerek destekleyen tüm vatandaşlarımızı da tarihimize dönüp bakmaya davet ediyorum. Bu topraklar kolay bir şekilde vatan yapılmadı. 1071 yılına kadar uzanan mücadelemiz var. Nice şehitler verdik. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanından geliyor. Elbette bu vatan için gerektiğinde canımızı vereceğiz. Canını vermeyenler olsaydı, bu topraklar vatan olur muydu?  Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim ortak paydamızdır, ecdadımızdan emanettir. Aldığımız emaneti, çocuklarımıza şerefimizle, namusumuzla teslim etmemiz gerekmektedir.”

Terör örgütü YBO’larda teşkilatlanıyormuş, propaganda yapıyormuş. Ben, tam aksini iddia ediyorum. YBO’ların kapatılması terör örgütünün taleplerinden birisidir.

YBO’ların kapatılma kararını eleştiren Koncuk, bunun PKK’ya verilmiş sözlerden biri olduğunu söyledi. Koncuk şöyle konuştu: “PKK ile bugün masaya oturdunuz. Siz bunlara ne söz verdiniz? Üstelik sizin söz vermeye hakkınız var mı? Bakınız Yatılı Bölge Okulları kapatılıyor. Kapatılma gerekçesi hayli ilginç. Terör örgütü YBO’larda teşkilatlanıyormuş, propaganda yapıyormuş. Ben, tam aksini iddia ediyorum. YBO’ların kapatılması terör örgütünün taleplerinden birisidir. Terörist başı, YBO’ları, Kürt çocuklarının Türkleştirildiği yer olarak tanımlamaktadır. PKK, Güneydoğu’da YBO’lara saldırmıştı. Bu nedenle YBO’ların kapatılmasını sözde çözüm sürecinde terör örgütüne verilen sözlerden birisi olarak değerlendiriyorum. Bunu sineye çekmeyeceğiz. Yapılanı her yerde anlatmaya devam edeceğiz. YBO’larda 120 bin fakir fukara çocuk okumaktadır. Bu okullar eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmaktadır. YBO’ları kapatırsanız yerine ne koyacaksınız? Hiçbir şey. Dolayısıyla bu gelişmelerin arka perdesini herkesin iyi görmesi gerekir. Bilhassa öğretmen arkadaşlarımız, eğitim çalışanlarımız yaşananları iyi tahlil etmek zorundadır. Öğretmen sadece Matematik, Türkçe, İngilizce öğreten kişi değildir. Öğretmen, milletimize bu coğrafyada bağımsız yaşamanın ne derece önemli olduğunu, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının mücadelesinin ne anlama geldiğini anlatmakla mükelleftir. Bunu yapmayan öğretmen eksiklik içerisindedir.”

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyorsun. Yaşayan sensin. Bu millet yaşamıyor.       

Ülkemizde gelir dağılımı adaletsizliği olduğunu, son 10 yılda kamu çalışanlarına mili gelirden ayrılan payın yüzde 6.6’dan, yüzde 5.6’ya düştüğünü söyleyen Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin imkanları birilerine peşkeş çekilecek, son 10 yılda bankalarda hesabı olan milyoner sayısı 10 binden, 52 bine çıkacak ama devlet memurlarının milli gelirden payı yüzde 5.6’ya düşecek. Ondan sonra ‘bu milleti seviyoruz’ denilecek. Böyle bir şey yok.

Bakınız işsizlik tavan yapmış. 350 bin ataması yapılmayan öğretmen var. 350 bin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu boş geziyor. KPSS’ye 1milyon üniversite mezunu, 750 bin meslek yüksek okulu mezunu, 3 milyon lise mezunu giriyor. Bu anlayışa saygı mı duyacağız? Sonra da bu millete ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyeceksin. Yaşayan sensin. Bu millet yaşamıyor.”

Bir yandan ‘milli davanın adamıyım, dinime saygılıyım’ diyeceksin, diğer yandan bu ülkede ezan okunsun, bayrak inmesin diye mücadele eden Atatürk’e  ve şehitlerimize dil uzatacaksın, Andımız kaldırılsın diye bas bas bağıracaksın. Bu ülkenin en aydın kesiminin nereye hizmet ettiğini çok iyi bilmesi gerekmektedir.

Türkiye Kamu-Sen’li ve Türk Eğitim-Sen’li olmanın ne anlama geldiğinin çok iyi idrak edilmesini, kime hizmet edildiğinin çok iyi bilinmesini isteyen Koncuk, “Küçük dünyevi menfaatlerle sendikal tercihler ortaya konuluyorsa, bunun iyi düşünülmesi lazım. Bir yandan ‘Atatürkçüyüm’ diyeceksin, diğer yandan bölücü örgütün taşeronluğunu yapan sendikanın üyesi olacaksın. Bu nasıl Atatürkçülük? Bir yandan ‘milli davanın adamıyım, dinime saygılıyım’ diyeceksin, diğer yandan bu ülkede ezan okunsun, bayrak inmesin diye mücadele eden Atatürk’e  ve şehitlerimize dil uzatacaksın, ‘Andımız kaldırılsın’ diye bas bas bağıracaksın. Bu ülkenin en aydın kesiminin nereye hizmet ettiğini çok iyi bilmesi gerekmektedir. Bu ülkede yaşayan herkesin tarafını ortaya koyma zamanı gelmiştir. Ya bu ülkenin geleceğinden yana taraf olacağız ya da bu coğrafyada yaşama hakkımızın gasp edilmesine seyirci kalacağız ve bunun bir parçası olacağız” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk’un konuşmasının ardından yeni hizmet binası dualarla ve hayırlı uğurlu olması dilekleriyle açıldı. Açılışın ardından İlçe Temsilciliği tarafından ikincisi organize edilen voleybol turnuvası final maçını eğitim çalışanları ile birlikte izleyen Genel Başkan İsmail Koncuk ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, turnuvanın bitiminde dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını törenle verdi.

 

 

 

 


 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri