Koncuk: Türk Dünyası Öksüz, Yetim, Sahipsiz

KONCUK: TÜRK DÜNYASI ÖKSÜZ, YETİM VE SAHİPSİZ BIRAKILMIŞTIR

Panelin açılışında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Dünyasının tüm şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

   

 

Herkese karşı yeteri kadar insan hakları var ama Türk milletine yönelik planlı ve organize bir yok etme gayretleri alabildiğine hız kazanmış durumda. İşte Doğu Türkistan kanayan bir yaramızdır. Yapılanlara baktığımızda çok sınırlı şeyler olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenlerin Türk Dünyası ile ilgili şuur derecesi nedir sorgulamasını da millet olarak yapmamız gerekmektedir.” dedi.

KONCUK: DÜNYADA BİR İNSAN HAKLARI İHLALİ VARSA BU İHLALE UĞRAYANLARIN EN BAŞINDA TÜRK MİLLETİ   GELMEKTEDİRGenel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in bugüne kadar Türk dünyası nezdinde gösterdiği hassasiyetin bundan sonra da devam edeceğinin altını çizdi .Koncuk, Herkes için gözyaşı döken bir yönetim anlayışı, söz konusu Türk milleti olduğunda dili, boğazına kaçan bir yönetim anlayışına dönüşüyor. Dolayısıyla bugün şunu söylemek yanlış bir tespit olmayacaktır, Türk dünyası öksüz bırakılmıştır, yetim bırakılmıştır, sahipsiz bırakılmıştır. İnşallah öyle bir gün gelir ki, Türkiye bu şuurda tüm Türk Dünyasını kucaklayabilen insanlarla yönetilir.

Mısır’la ilgili hassasiyet son derece önemlidir ama biz aynı hassasiyetin ne Doğu Türkistan, ne Irak, ne de başka coğrafyalarda yaşayan Türkler konusunda sergilendiğini bugüne kadar göremedik. Bu şuur olmadığı sürece bunu göreceğimizi de sanmıyorum.

 

 

Panelde, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Mahmut Kasapoğlu, Doğu  Türkistan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Güney Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi  Ankara Temsilcisi Mahbub Amrahi, Suriye Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Zeki Türkmen, Tobb ETÜ Öğretim üyesi Doç dr. Toğrul İsmayil, Kırım Temel Haklar fondu Başkanı Nadir Bekirov, İnsan hakları Eksperti Abdullah Buksur yer aldı.

 

<span "verdana","sans-serif";'="">

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri