Koncuk: Önce Başarılı Yönetici Bulmayı Düşünün

GENEL BAŞKAN KONCUK, ÖNCE BAŞARILI YÖNETİCİYİ NASIL BULURUZ DİYE DÜŞÜNÜN

 

Kamu Görevlileri Danışma Kurulu 12 Nisan 2013 tarihinde saat:14:00’da Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda Bakan Faruk Çelik, üç büyük konfederasyonun genel başkanının katılımı ile toplandı.

28 Mart tarihinde yapılan toplantıda Bakan Faruk Çelik tarafından sorulan 6 soruya cevap arandı. Bunların hepsi önemli olmakla birlikte, personel statüsü ve rotasyon konusu çalışanların merakla beklediği konulardı.

Türkiye Kamu Sen çok net olarak, iş güvenceli, kadrolu istihdamın, devlet memurluğu adı altında devamını savunarak, rotasyonu reddetti. Genel Başkan İsmail Koncuk, "Önce siz, Hükümet olarak görevinizi yapın tüm bölgelerde var olan personel ihtiyacını karşılayın, mahrumiyet yerlerinde görev yapmayı teşvik edin. Yıllardır, 'Bu bölgeler çalışma yönünden cazip hale getirilsin' diye söylüyoruz ama biz söylüyor, biz dinliyoruz” dedi ve mahrumiyet bölgelerinin 4 kategoriye ayrılarak, 'bu bölgelerde çalışanlara maaşları yüzde 40-60-80 ve 100 oranında fazla verilsin' teklifini yaptı.

Personelden verim alınamadığına dair açıklamaların yanlış olduğunu söyleyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Önce çalışanların motivasyonunu artıracak bir yönetici atama usulü geliştirin.  Torpille, liyakati, becerisi olmayan insanları yönetici seçtiğiniz sürece bu yöneticiler çalışanların motivasyonunu artıramayacaktır" dedi. Sınavsız yönetici atamanın, bu kudreti şu anda kullanmanın, kullananlara keyf vereceğini ama bu anlayışın devletin altını oymakla eşdeğer olduğunu da söyleyen Genel Başkan, "Önemli olan ülke geleceği ile ilgili başarı gösterecek insanları bulmaktır. Şu anda yanınızda makam bulmak umudu ile duranların, yarın, bu kudret elinizden gittiğinde yanınızda olmayacağını bilin, 'liyakat ve becerisi yüksek insanları nasıl yönetici yaparız?' sorusunun cevabını arayın” diye konuştu.

"Geçmişte de, sınavsız atamalar oluyordu, sınavsız atananlar liyakatsiz mi?" sorusu üzerine ise, Genel Başkan Koncuk, “Geçmişte sınav olmaması, bugün de olmayacağı anlamına gelmez. Geçmişte şose yollar vardı, ne yapalım şimdi asfalt yol yapmayalım mı?25 yıl önce evlerimizde telefon yoktu, şimdi cebimizde taşıyoruz. Geçmişte çalışanlar bu kadar yoğunlukla yönetici olmak istemiyordu, şimdi on binlerce insan yönetici olmak istiyor. O halde, adil ve başarılı insanları seçecek bir yöntem bulmalıyız ve geçici yönetici görevlendirme alışkanlığından kurtulmalıyız” diye konuştu.  

Genel Başkan Koncuk, “Sınavsız atananlar liyakatsiz olmayabilir ama sınavla en liyakatlilerini, en başarılılarını seçebiliriz. Aksi bir uygulama torpilli insanlardan başkasına şans tanımaz, bu durumda da çalışanların verimsizliğinden kimsenin şikayet etme hakkı olamaz. Bu talebinizde samimi iseniz, önce başarılı yöneticileri seçmeyi başaracaksınız.Geçmişte sınav olmamasının sorumlusu ben değilim. Ben bu ülkenin ne başbakanlığını ne de bakanlığını yaptım. Buradaki insanlar da bunun sorumlusu değil ama bugün aynı düzenin devam etmesinin sorumluları buradadır. Unutmayın her bir işyeri yöneticisi, müdürü kadar başarılıdır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri