Koncuk, Nöbet Ücretinde Israrcı

2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin üçüncü toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan görüşmelerle tamamlandı.

2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin üçüncü toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan görüşmelerle tamamlandı.

Bugünkü toplantıda dün görüşülmeye başlanan hizmet kollarının komisyon çalışmaları hakkında bilgi verilirken, hizmet kollarındaki taleplerin görüşülmesi sona erdi.

Konfederasyon ve sendika başkanları teknik heyetin hizmet kollarının taleplerine ilişkin olarak hazırladığı raporlar üzerindeki görüşlerini paylaşmaya devam etti.

Yarın yapılacak olan toplantıda kamu görevlilerinin geneline yönelik konular ele alınacak ve Kamu işveren heyeti tarafından 2016-2017 yıllarına ilişkin maaş artış teklifi sunulacak.

 

KONCUK: NÖBET ÜCRETLERİ VERİLMELİ, BU PROBLEM ÇÖZÜLMELİ

Hizmet kollarının taleplerinin konuşulduğu toplantıda görüşlerini bildiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okullardaki nöbet eyleminin sonlandırılabilmesi için nöbet ücretlerinin verilmesi gerektiğini söyledi. Koncuk, “Bütün okullarda nöbet tutmama eylemi devam ediyor, çocuklarımızın güvenliğe Allah'a emanet. Bu madde kabul görmezse önümüzdeki yıl devam eder. Bu ücret verilmeli, bu problem çözülmeli ve bu eylem sona erdirilmelidir.

Eğitim öğretim hizmet kolunda çalışan sayısı öğretmen sayısı 850 bin, 90 bine yakın çalışan idari işlere bakan görevliler var,  Üniversiteleri de dahil edince bu sayı çok daha fazla duruma geliyor. En önemli problemlerden birisi 657 sayılı Devlet Memurları kanununda yer alan  “Fazla çalışma ücreti verilmeden fazla çalışma yaptırılabilir” ibaresidir. Bu madde üzerinden çalışanlara ciddi şekilde yükler yükleniliyor. Sabah erkenden gelip akşam saat 21’de çıkan insanlar var. Fazla çalışma durumunda bu izine çevrilir deniyor ama idareciler eleman yetersizliğinden dolayı izine çevirmiyorlar ve bunun neticesinde kavgalar, şiddet olayları oluyor ve hatta bıçaklananlar var.

Fazla çalışma var ise gerçekten izne çevrilmeli ya da matbu bir fazla çalışma ücreti oluşturulmalıdır. Fazla çalışma sürelerini gösteren çizelge var ama okullarda bu cetvel tutulmuyor. Bütün personel çalıştırılıyor ama haklarını alamıyorlar. Bunun talepler içerisine girmesi gerekir. Bu yaşananları görmezden geldiğimiz sürece okullarda ciddi kavgalar devam edecektir.

Eğitim öğretime hazırlık ödeneği eğitim hizmet kolunda görev yapan Üniversiteler de dahil olmak üzere, hizmetli, memur, teknisyen vb. gibi tüm çalışanlar ada belli ölçekte verilmelidir. Yıllardır dile getirdiğimiz bu talebimizin bugüne kadar çözülmemesi kabul edilemez.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı dışında diğer Bakanlıklarda öğretmen olarak görev yapan tüm öğretmenlere de eğitim öğretim hazırlık ödeneği verilmesi uygulamasına başlanmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri