Koncuk, MEB'deki görevden almalara sert tepki gösterdi

İsmail Koncuk,Meb'deki görevden almalara sert tepki gösterdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 10 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Şube Başkanları İstişare Toplantısına katıldı.

Genel Başkan Koncuk MEB’de görevden almaları da değerlendirerek, şöyle konuştu: “MEB’de birtakım operasyonlar devam ediyor. Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey iyi bir eğitimcidir, insanları siyasi görüşüne göre ayırmaz, MEB’de herkesin saydığı bir insandır. Balıbey’i görevden aldılar. Böyle bir anlayış olur mu? Ömer Balıbey kadar milli eğitimi bilen bir tek adam yoktur. Buna Bakan Avcı da, Müsteşar geçinen Yusuf Tekin de dahildir. Ömer Balıbey’in görevden alınmasını kınıyorum.

Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Acır da görevden alındı. Acır’ın yerine İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi getirildi. Atıf Ala’nın,  Müsteşar Yusuf Tekin ile beraber fişlemeleri yapan kişi olduğu iddia ediliyor. Böyle bir iddia olmasına rağmen, adamlar o kadar pervasız ki, bu kişiyi Teftiş Kurulu Başkanı yaptılar. Bu görev için şartları da tutmuyor. Demek ki, birtakım makamlara gelmek için başka şartlar gerekiyormuş. Bu olayın üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığında, başkan yardımcıları, inceleme soruşturma komisyonu üyeleri istifa etti. Ben istifa edenleri tebrik ediyorum. Bu dik bir duruştur; bu ülkede insanlığın, ilkeli duruşun ölmediği anlamına gelir.  Ayrıca, Teftiş Kurulu Başkanlığına görevlendirilen Atıf Ala fişleme iddiası ile karşı karşıyadır. Ala’nın bu soruşturmayı yapacak birimin başına getirilmesi de manidardır. Atıf Ala’nın en azından bu göreve gelmeden önce aklanması beklenebilirdi, bu dahi beklenmemiştir. Hak etmeyen bir adamı buraya getiriyorsanız, böyle istifalar da olur. İnsan her makama atlamaz; yıllarca emek vermiş kişilere saygısızlık yapılmaz. Bu görev değişikliğini de kınıyorum.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri