Koncuk: 10 Bin Öğretmen Ataması Yetersizdir

İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklama

Başbakan 2014 Şubat ayında 10 bin öğretmen atanacağını açıkladı.Geçen yıl Şubat ayında inatla öğretmen ataması yapmayan, atama isteyenleri paylayan Sayın Başbakan’ın, yerel seçimler sebebiyle de olsa fikir değiştirmesi önemli bir gelişmedir, ancak Şubatta 40 bin atama isteğimiz düşünüldüğünde 10 bin rakamı çok güdük kalmaktadır.

Ders yükü düşünüldüğünde sadece 10.500 sınıf öğretmeni ihtiyacımız olduğu düşünüldüğünde, 10 bin rakamının, yalnızca kamuoyunu rahatlatmak amacıyla açıklanmak zorunda kalınan bir rakam olduğunu biliyoruz.

Yeni SBS sistemi sebebiyle, ortaokullarda fen teknoloji, matematik, yabancı dil, Türkçe, gibi derslerden oluşan öğretmen ihtiyacını dahi 10 bin rakamı ile karşılamak mümkün değildir.SBS’ye bu kadar çok öğretmen ihtiyacı ile başladığımızda, yapılacak 12 merkezi sınavda bir çok mahrumiyet bölgesindeki öğrencilerimizin yarıştan kopacağı açıktır.

Bu sebeplerle, madem Şubatta öğretmen atama kararı çıkmıştır, bu kararın Türkiye’nin eğitim gerçekleri dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi, şartların biraz daha zorlanarak 10 bin rakamının artırılması aklı selim bir davranış olacaktır. Sayın Başbakan’ın kararını yeniden gözden geçirerek 10 bin rakamını revize etmesini beklemek, ataması yapılmayan öğretmenlerinin hakkıdır. Zaman vardır, bu konuda aklı selimin galip gelmesini diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri