Konak Belediyesi’nde ‘rüşvet’ operasyonu

İzmir'in Konak Belediyesi'ne yönelik rüşvet operasyonunda 63 kişi gözaltına alındı

İzmir'in Konak Belediyesi'ne yönelik “Çağlayan” adı verilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 63'e ulaştı. Bunlardan 44'ünün şüpheli, diğerlerinin bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.
Operasyonun yeniden aday gösterilmeyen Konak Belediye Başkanı CHP'li Muzaffer Tunçay'la ilgisinin olmadığı belirtildi. Operasyonu, Özel Yetkili Savcı Murat Gök'ün değil, savcı Kadir Karaca'nın yönettiği bildirildi.
İzmir'de salı günleri yapılan belediye operasyonları, bu hafta merkezi Konak Belediyesi'ne düzenlendi. Konak Belediyesi'nde ruhsat usulsüzlüğü ve rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma, altı ay önce Murat Gök'ün talimatıyla açıldı. Bu kez baskın yapılması yerine, uzman görevliler ruhsat dosyalarını belediyede kendilerine ayrılan odada tek tek inceledi. Görüntülü ve sesli teknik takip de yapıldı.
İnceleme sonunda dün sabah Ruhsat Denetim Şubesi'ne yönelik operasyon düzenlendi ve burada görevli sekiz memur, bir encümen üyesi, üç zabıta memuru, beş itfaiye görevlisiyle birlikte, aralarında iş takipçileri ve işletmecilerin bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

Bir esnaf ihbar etti
Daha sonra bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alınanlarla bu sayı 63'e çıktı. Gözaltına alınan bazı kişilerin ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılacakları öğrenildi.
Operasyonun, “Alsancak ve Kemeraltı esnafı” imzalı bir ihbar mektubuyla başladığı, rüşvet alınmadan ruhsat verilmediği iddia edildi. Son yıllarda açılan butik otellerin ruhsatları da incelenecek.

milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri