Komiserlerin 'Sınıf' Savaşı

Fakülte mezunu 690 komiser, 'A' sınıfına geçmek için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a dilekçe yazıp, 'Sınıf hakkımızı almak için AİHM'ne gidiyoruz ' dedi.

Komiserler, devletin zirvesine dilekçe gönderip 'hukuki haklarını' istedi. Dört yıllık yüksek okul veya fakülteyi bitirdikten sonra polisliği seçen ve komiser rütbesine yükselen 690 memur, Polis Akademesi kökenli komiserlere sağlanan hakların, kendilerine de verilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın da aralarında bulunduğu devlet büyüklerine mektup gönderdi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Şikayetçi komiserler, Polis Akademesi mezunu komiserlere 'A' sınıfı statü verildiğini ve her dört yılda bir terfi ettiklerini, kendilerinin ise 'B' sınıfında yer aldıklarını ve terfilerinin altı yılda bir yapıldığını belirtti. Bu durumun 'eşitlik ilkesine' aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğine de dikkat çeken komiserler, buna rağmen hakları
nın verilmediğini savundular. Komiserler mektuplarını, 'Anayasa Mahkemesi Kararının, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Uygulanmamasından Dolayı A Grubu Polis Amiri Haklarını Alamayan Komiserler' başlığıyla gönderdi.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Sınıf farkının 'alaylı-mektepli' gibi bir ayrıma yol açtığını da vurgulaya komiserlerin, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdıklarını belirtikleri mektuptan bölüm şöyle: 'İç hukuk yolları tükenen polis amirleri dava dosyalarını AİHM'e taşımak zorunda kalmıştır. Bu konunun AİHM'e taşınması, ülkemizi uluslararası hukuk nezdinde zor durumda bırakacaktır. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararında, hukuksal boşluğun doldurulmasını teminen yasama organına verilen 1 yıllık süre 08.04.2009 tarihinde dolmuş ancak, gerekli yasal düzenleme henüz yapılmamış, mağdur polis amirlerinin hakları verilmemiştir.'

akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri