KOCAELİ DKAB PLATFORMU KURULDU

KOCAELİ DKAB PLATFORMU KURULDU KOGEBİR’İN ADIMLARI ATILDI

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam-Hatip Ortaokulu ve İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri için Öğretmenler Günü arefesinde 23 Kasım 2012 Cuma günü Sekapark Otel’de istişare toplantısı yapıldı.

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti Şubesi desteğiyle Ramazan ayında bir araya gelen ilahiyatçı eğitimcilerle yapılan istişare toplantısında seçilen icra heyeti üyeleri bu güne kadar öğretmenler adına çalışmalarını sürdürdüler.

Hulusi GÜNGÖR’ün başkanlığında, Abdülmecid KARAARSLAN, Yusuf AKGÜN, Yakup CEYLAN ve İsmail LÜLECİ’den oluşan heyet ilk etkinlik olarak 09.12.2012 tarihinde “1. Öğretmen Mesleki Gelişim Semineri” ni gerçekleştirmek üzere çalışmalarını yaptı.

Bu nedenle hem bu faaliyeti üyelerine duyurmak, hem üyelerle 2. İstişare toplantısı yapmak hem de öğretmenlerimizin anlamlı günlerinde onlarla birlikte olmak amacıyla, Kocaeli DKAB Platformu üyeleri; 23 Kasım 2012 tarihinde Sekapark Otel’de 2. İstişaresini yapmak üzere bir araya geldiler. Çok sayıda öğretmen ve idarecimizin katıldığı toplantıda öğretmenler çalışmalara tam destek verdiler.

Kocaeli DKAB Platformu başkanı olarak Hulusi GÜNGÖR, yaptığı konuşmada katılımcıların hem aşure günlerini ve hem de öğretmenler gününü kutladıktan sonra çalışmaların amacını kısaca şöyle ifade etti: “Birbirimizi tanımak, sorunlarımızı paylaşıp çözüm üretmek, tecrübelerimizi paylaşarak birbirimizi yüreklendirmek, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için birlik olmak, birlikten güç doğar esasından hareketle ortak projeler üreterek eğitimle ilgili tüm alanlarda ve öğretmenlerimizin mesleklerinde ve kişisel gelişimlerinde ortak zemin olacak sivil bir ortam hazırlamak” olduğunu söyledi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizle başlatılan bu çalışmamızın inşallah “KOGEBİR (Kocaeli Gönüllü Eğitimciler Birliği)” adını alarak tüm branşlarda öğretmenlerimizin de katılımıyla kendilerini geliştirebilecekleri, sivil alanda da çalışmalar yapabilecekleri bir zemini oluşturmak hedefinde olduklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Eğitim-Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı H. İbrahim KELEŞOĞLU: “Öğretmenlerimiz öğretmenler gününde kendilerine başkalarından değer verilmesini bekleyeceklerine bu gibi ortamlarda bulunup kendilerini geliştirerek ancak değer kazanabilirler; gönlümüz sizle deyip bu çalışmalardan uzak durarak değil öğretmenlerimizin tüm varlıklarıyla gönlünün olduğunu iddia ettikleri yerlerde bulunarak ancak kazanımlar elde edebileceğini” söyleyerek bu girişimin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Başkanı Feyzi UTAŞ da: “Milletleri kurtaracak olan şeyin eğitim olduğunu, bu girişimin çok anlamlı ve istikbal vadeden bir girişim olduğunu, zaten İlim Yayma Cemiyetinin 60 küsür yıllık çalışmalarının da bu amaca hizmetle tescillenmiş olduğunu söyledi. Biz İlim Yayma Cemiyeti olarak insana özellikle de eğitimciye yönelik her türlü yatırıma ve oluşuma tam destek olacağımızı ifade ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi. Yeni 444 eğitim sistemiyle DKAB öğretmenlerinin ilk defa uygulamaya başladıkları seçmeli Kuranıkerim, Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinde öğretmenlerimizin daha verimli olabilmelerinde kendilerini geliştirici çalışmalara öncülük etmek amacıyla Kocaeli Dkab Platformu olarak 9 Aralık 2012 Pazar günü Sivil Toplum Merkezi’nde (Kocaeli Fuar İçi) gerçekleştirilecek ilk “Öğretmen Mesleki Gelişim Semineri” programı katılımcılara sunuldu. Tüm katılımcı eğitimcilerden bu seminer programına çok sayıda eğitimciye duyurusu yapılarak davet etmeleri istendi. Yapılacak bu seminer programı akabinde Kocaeli Dkab Platformu olarak çalışmalara gönüllüce katkı sağlayacak eğitimcilerden komisyonlar kurulacak ve ilerleyen aşamalarda her branşa ait platformların oluşturulacağı KOGEBİR (Kocaeli Gönüllü Eğitimciler Birliği)’in kurulmasına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle bir adım atılacak.

KOCAELİ DKAB PLATFORMU ÖĞRETMEN MESLEKİ GELİŞİM SEMİNER PROGRAMI Tarih: 09 Aralık 2012 Pazar Yer: Sivil Toplum Merkezi (Kocaeli Fuar İçi)

Açılış Konuşmaları – Saat: 10.00-10.30

Hulusi GÜNGÖR (İYC Kocaeli Şb. Eğitim Komisyonu Başkanı)

Feyzi UTAŞ (İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şb. Başkanı)

M. Cüneyt ANCIN (İGEDER Başkanı)

1. Oturum/Seminer:

10.30-12.00 Etkili Öğretmenlik ve Öğrencilerle İletişim Muhammet YILMAZ (Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu Lisesi DKAB Öğretmeni - İstanbul)

Yemek Arası: 12.00-13.15

2. Oturum/Seminer:

13.15-14.45 Seçmeli Derslerin Öğretiminde Temel İlkeler Nazif YILMAZ (Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Grup Başkanı - Ankara)

Ara Dinlenme: 14.45-15.00

3. Oturum/Seminer: 15.00-16.30 Seminerin Değerlendirilmesi Komisyonların Oluşturulması ve Çalışmaların PlanlanmasıKatılım Belgelerinin Takdimi

Kocaeli DKAB Platformu Adına İsmail LÜLECİ(Körfez İgsaş Ortaokulu DKAB Öğretmeni)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri