Kızımın örgüte gireceği aklımın ucundan geçmezdi, çocuğunuza sahip çıkın

Cezaevinde kansere yakalandığı için Cumhurbaşkanı tarafından affedilen DHKP-C terör örgütü hükümlüsü Güler Zere'nin babası Haydar Zere, anne babalara önemli mesajlar verdi.

Gündem

Kızımın örgüte gireceği aklımın ucundan geçmezdi, çocuğunuza sahip çıkın


Cezaevinde kansere yakalandığı için Cumhurbaşkanı tarafından affedilen DHKP-C terör örgütü hükümlüsü Güler Zere'nin babası Haydar Zere, anne babalara önemli mesajlar verdi.



Kızının örgüte üye olduğunu öğrendikten sonra iş işten geçtiğini anlatan Zere, çocuklarının başına gelenlerden dolayı eşiyle birlikte kendilerini sorguladıklarını vurguluyor. Güler'in örgüt üyeliğini 'gençlik hatası' olarak değerlendiren acılı baba yaşadıklarını şu sözlerle aktarıyor: "Hangi anne baba çocuğunun o duruma düşmesini ister? Dönüp arkama baktığımda velilere,'Çocuklarınıza sahip çıkın. Onları boş bırakmayın. Ne yapıp, ettiklerini takip edin.' uyarısını yapmak istiyorum."

Aslen Tuncelili olduğunu ancak 50 yıldır Elazığ'da oturduklarını dile getiren Haydar Zere, kızının tedavi gördüğü Adana'da aylarca kalmış. Hayat düzeninin altüst olduğuna işaret ediyor. Güler Zere'nin sağlık durumu konusunda ise şu bilgileri veriyor: İstanbul'da evde kalıyor. Tedavi için hastaneye gidip geliyor. Eskisine göre biraz daha iyi."

Terör örgütü propagandası yapmak ve örgüt üyesi olarak birçok suçu işlemekten hükümlü 37 yaşındaki Zere, 14 yıl tutuklu kaldığı cezaevinde kansere yakalanmıştı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kanser tedavisi sürerken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 'affedilen' Zere, İstanbul'da tedavi görüyor.

Baba Haydar Zere, aile olarak yaşadıkları üzüntüyü "Hangi anne-baba çocuğunun o duruma düşmesini ister?" sözleriyle dile getiriyor. Kızının Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çekerken ve ağız kanseri tedavisi gördüğü Balcalı Hastanesi'ndeki döneminde çok büyük acılar çektiklerini anlatıyor. "Her gün ölüp ölüp dirildik." diye konuşan Haydar Zere, Güler'in örgüt üyeliğini 'gençlik hatası' olarak değerlendiriyor. Kızının demokrasi mücadelesi vermesini desteklediğini fakat yöntemlerini 'yanlış' bulduğunu ifade eden Zere, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Anne-babası olarak bizler de kendimizi sorguluyoruz. Güler, lise son sınıftayken örgüte girdi. Okuyordu. Örgüte gireceği kimin aklına gelirdi? Böyle bir şey aklımızın ucundan bile geçmezdi. Biz olayı öğrendikten sonra da iş işten geçti. Dönüp arkama baktığımda velilere, 'Çocuklarınıza sahip çıkın. Onları boş bırakmayın. Ne yapıp, ettiklerini takip edin.' uyarısını yapmak istiyorum." Aslen Tuncelili olduğunu ancak 50 yıldır Elazığ'da oturduklarını dile getiren Zere, kızının tedavi gördüğü Adana'da aylarca kaldığını ve hayat düzeninin altüst olduğuna dikkat çekiyor. Çocuğunun yaşadıklarının sağlığını bozduğunu ve şu anda psikolojik tedavi gördüğüne işaret eden 2 çocuk babası Zere, mahkûm kızının İstanbul'da tedavi gördüğünü söylüyor. ZAMAN


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri