Kızılay’dan ilköğretim okuluna kütüphane

Türk Kızılayınca yürütülen ''Kütüphane Projesi'' kapsamında, Etimesgut Zekiye Güdüllüoğlu İlköğretim Okulunda kütüphane oluşturuldu.

Kızılay Haftası ve tamamı bağışçıların desteğiyle oluşturulan kütüphanenin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, çocukların, geleceğin umudu olduğunu, onlara yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki çocukların çok şanslı olduğunu ifade eden Küçükali, şöyle devam etti:''Ramazanda sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gittim. Yaptığımız çalışmaları yerinde izlemek istedim. Çadırların arasında gezerken yanımızda getirdiğimiz çikolataları çocuklara verdim. Çikolatayı nasıl yediler biliyor musunuz? Çocuklar, çikolatayı nasıl yiyeceklerini bilmedikleri için kağıdıyla birlikte tükettiler. Bu nedenle, sizler sahip olduklarınızın değerini bilmelisiniz.''Çocukların sesinin her zaman gür ve coşkulu çıkmasını arzu ettiğini ifade eden Küçükali, ''Bu ses, yurdumuzdan hiç eksik olmasın'' dedi.Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de Türk Kızılayının, dünyanın her yerinde mağdurların yanında olduğunu dile getirerek, kendilerinin de ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını söyledi.Okul Müdürü Tahsin Şahin de Türk Kızılayına, okullarında kütüphane oluşturduğu için teşekkür etti.Törende, öğrenciler ve öğrenmeler tarafından Türk Kızılayının önemine işaret eden şiir ve kompozisyonlara yer verildi.Törenin ardından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali ve Belediye Başkanı Demirel tarafından kütüphane hizmete açıldı.Kütüphanede, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş kitaplardan 2'şer set ve bilgisayar bulunuyor. (aa)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri