Kız öğrencilere ‘mesaj’ uyarısı

ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli polis memuru Turan Semiz, 'Okullarda şiddetin önlenmesi' konulu seminerde, ilköğretime giden kız öğrencileri, arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyen erkeklerden gelen küfür ve hakaret içeren mesajları de

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda, Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören son sınıf öğrencileri için 'Okullarda şiddetin önlenmesi' konulu seminer düzenledi. 18 yıllık polis memuru Turan Semiz, çocuk suçları, internet suçları ve okulda yapılan suçların önüne geçilmesi için slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi. Konuşmasında kız öğrencileri, cep telefonları aracılığıyla arkadaşlık teklifinde bulunanlara karşı uyaran Semiz, şöyle dedi:
“Özellikle kız öğrenciler. Siz ergenlik çağında olduğunuz için sizlere sesleniyorum. Arkadaşlık teklifi. Mesela, bir erkek çocuğu sizin numaranızı bulmuştur, 'benimle arkadaş olur musun?' diye mesaj attı. Sen cevap vermedin. Cevap vermeyince bu sefer küfürlü, hakaret mesajı attı. Bu mesajları mutlaka silmeyin. Bu bir delildir. Geçtiğimiz günlerde böyle bir olay yaşadık. Kız öğrencinin birisini kandırmak için bir erkek çocuk, 'seni beğendim, sevdim, arkadaşım ol' diye mesaj atıyor. Cevap almayınca okul çıkışı önünü kesiyor. Kız öğrenci yine kabul etmiyor. Bu sefer, 'ya benim arkadaşım olacaksın, yoksa okul çıkışı senin ağzını burnunu kıracağım, ya da seni kötü kız olarak tanıtacağım' diye mesaj atıyor. Öğrenci mesajları silmiyor ve ailesiyle birlikte bize başvuruyor. Konu yargıya intikal etti ve yargılama devam ediyor. Bunlar telefon üzerinden yapılan suçlardandır. Tehdit, hakaret ve hüviyeti kısıtlamadır. Bu suçlar da şahsın şikayetine bağlıdır.”

DİZİLER ŞİDDET AŞILIYOR

Televizyonlarda yayınlanan dizilerin şiddet ve kötü alışkanlıklara neden olduğunu da belirten Semiz, “Özellikle erkek çocukları, akşamları seyrettikleri 10 dakikalık bir dizide bir polis memurunun 20 defa silah çektiğini görüyorlar. İmkansız. Aynı şekilde öğretmenlerinizi düşünün. Okul öğretmenlerinin dizilerini seyrediyorsunuz. Örneğin Arka Sıradakiler. Oradaki öğretmenlerin hiçbiri sizin öğretmenlerinize benzemez. Sizin öğretmenlerinize de sorarsanız o öğretmenliği hayatları boyunca yapmadıklarını açıkça itiraf ederler. Bu nedenle dizilerden kaçın, diziler size şiddeti aşılıyor. Oralardan özeniyorsunuz. Lütfen dizi seyretmeyin, kitap okuyun. Güzel dizileri seyredin. Yine de seyrettiğiniz her filmden şiddeti ve kötü alışkanlıkları kapmayın” diye konuştu.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri