KİTAP BÜTÜN DÜNYADIR OKUMAKLA GEZİLİR

KİTAP BÜTÜN DÜNYADIR OKUMAKLA GEZİLİR

Ankara Üniversitesi, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 3.Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nun açılışı 05 Ekim 2011 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

 Çocuk ve gençlere okuma kültürü edindirmenin ve bunun sonucunda düşünen duyarlı bireyler yetiştirmenin hedeflendiği sempozyumun açılışında konuşan Ankara İl  Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, "Sempozyum boyunca yapılacak etkinliklerin, çocuk ve gençlere hitap eden edebiyat yapıtlarının ele alınmasının çok farklı anlamları var. En önemli ve öncelikli anlamı ise günümüzde sanat ve edebiyata düne göre daha fazla ihtiyaç duyulmasıdır. İletişim araçlarının bu kadar hızlı ve yaygın olduğu bir çağda; aile bireylerinin bir arada olmaktansa, kendi dünyalarında internetleriyle, bilgisayar oyunlarıyla, yalnız, sosyallikten uzak olarak yaşadıkları bir ortamda, sanat ve edebiyata daha fazla zaman ayırmalı ve önem vermeliyiz. Çünkü her ikisi de doğrudan insanın insan yanını ortaya koyar." dedi.

 Konuşmasının devamında kitap okuma kültürünün, ilköğretim ve ortaöğretim yıllarında oluşacağını ifade eden Kâmil Aydoğan, "Ankara’da son üç yıldır başlatılan derslerden önce 20 dakika kitap okuma etkinliğiyle bu kültürün edinilmesine büyük katkı sağladık. Konuya duyarlı okul müdürleri ve öğretmenlerin çabasıyla arzu edilen noktaya ulaşılacak ve bu bir yaşam biçimine dönüştürülecektir." dedi.

 Rilke’in "Bir insan yazmadan yaşayamıyorsa o insan yazardır." sözünden hareketle kendisinin de hayatında önemli yeri olan olayları 1981 yılından beri günlük olarak yazdığını, bugüne kadar ise beş kitap kaleme aldığını, bütün bu birikimlere sahip olmanın yolunun çok küçük yaşlardan itibaren iyi bir okuyucu olmaktan geçtiğini ifade eden Aydoğan, böyle bir sempozyuma katkı vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri