Selahaddin Eyyubi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen törene Bakan Dinçer'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve diğer yetkililer de katıldı. Okullarla canlı bağlantılar yapılarak gerçekleştirilen ortak açılış töreninde öğrenciler Bakan Dinçer ile Vali Mutlu'yu çiçeklerle karşıladı.
Törende konuşan Bakan Dinçer, yeni eğitim sisteminin derslik açığına yol açacağı iddialarına değindi. Bu sorunun çözümü için iki proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Dinçer, "Artık derslik yapma ile ilgili konularda farklı ve çok daha modern yöntemler kullanmaya başlıyoruz. Bugüne kadar bütçe imkanlarını kullandık. İkincisi hayırseverlerimizin katkıları oldu. Üçüncü olarak da özel idarelerimiz ve belediyelerimizin katkıları ile derslikler yaptık. Bütün bunlara rağmen biz eğitimle ilgili kaynağa biz her zaman ihtiyaç duyuyoruz. İki yeni yöntemi kullanmak üzere uygulamaya koyacağız. Çok kısa zaman sonra kamuoyu ile bunu paylaşıyoruz. Bir tanesi bir tanesi kiralama yöntemi olacak. Özellikle İstanbul,Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizde okul yapabilmek için arsa bulma konusunda sıkıntılar oluyordu. Arsa var kamulaştırma maliyetler çok yüksek. Belediyeler birçok yerde okul alanı olarak göstermesine rağmen kamulaştırma bedellerini ödeyemediğimiz için okul yapma arazimiz olmayan birçok arazimiz var. Dolayısıyla bu tip yerlerin okula dönüştürülmesiyle ilgili kiralama yöntemi kullanmaya çalışacağız. Şayet herhangi bir özel arazi varsa burası belediye tarafından imar planında tahsis edilmişse, biz de kamulaştıramıyorsak, o zaman o arazilerin sahiplerine önceden protokol yapmak suretiyle oraya bina yapmaları halinde onları kiralama imkanına sahip olacağız. Bu tip yerler varsa arazi sahipleri kendileri yaptırabilirler. Bir müteahitle anlaşıp bize kiralayabilirler." dedi.
Derslik ihtiyacının çözümü ile ilgili bir diğer projenin kamu ve özel ortaklığı olduğunu söyleyen Dinçer, "İstanbul gibi eğitim açısından sınırlı imkanlara sahip olan büyük illerimizde eğer büyük araziler bulabileceksek eğitim kampüsleri tasarlamaya başlıyoruz. Geniş bir alanda birden çok sayıda özellikle lise binası yapmayı, çok sayıda okulu bir arada yapabileceğimiz ama aynı zamanda orada sosyal tesislerin olduğu, çocuklarımızın eğitim açısından yararlanabileceği tesislerin bulunduğu kampüsler tasarlıyoruz. Bu kampüsleri mütahhitler yapabilecekler, işadamları yapabilecekler, aynı zamanda donanımını sağlayabilecek ve yıllık bakım onarımını yapabilecekler. Sadece eğitim yapacaklar. Bunun karşılığı olarak da bize mal ve hizmetlerini kiralayabilecekler. Onlara aylık ve yıllık olarak bedellerini ödeyeceğiz. Uzun süreli kiralama ve ihale yöntemi ile bu hizmeti alma imkanına sahip olacağız" ifadelerini kullandı.
Eğitime desteklerinin devam edeceğini belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Şişli bölgesindeki bütün okullarımızı yeniliyoruz. Okullarımızın tamamının depreme dayanıklı olmasını istedik. Tam donanımlı olmasını istiyoruz. Fen laboratuarları, bilgisayar laboratuarıyla, kütüphaneleriyle, spor merkezleriyle okullarımızın tamamını yeniledik. Buradaki amacımız örfüne, töresine, geleneklerine bağlı, kendi değerlerine önem veren, son derece geleceğine önem veren evlatlarımızı yetiştirmek. Gördüğünüz okul 12 derslik mütevazi bir okul ve bunu 48 dersliğe çıkardık" dedi. Yapılan açılış töreninin ardından Bakan Ömer Dinçer sınıfları gezerek, öğrencilerle yakından ilgilendi.
Memurlar.net