Kirada yüzde 25 artış oranı kalkıyor mu? Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Türkiye'de kira artışları, enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle rekor seviyelere ulaşmış durumda. İktidar, bu durumun önüne geçmek için kiralara yüzde 25 sınırı getirmiş, ancak bu sınırlamanın geçici olduğunu açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kira artışlarının yüzde 25'i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi bu tür tedbirler geçici nitelikte olup vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır" dedi.

Şimşek, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek için konut arzı artıracaklarını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirecekleri ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artıracaklarını söyledi.

Gayrimenkul uzmanı: Yüzde 25 sınırı kaldırılacak
Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yüzde 25 sınırının kaldırılmasının beklenen bir gerçek olduğunu söyledi. Özelmacıklı, şu ifadeleri kullandı:

"Gayrimenkul sektörü pandemi döneminden itibaren yaşadığı üretim eksikliğini derin bir şekilde hissetmeye devam ediyor. Gerek artan maliyetler gerekse de finansmana erişimdeki problemler gayrimenkule erişimi gittikçe zorlaştırdı. İster istemez de aslında insanların daha yoğun bir şekilde kiralık dairelere talebi gerçekleşti."

Özelmacıklı, şubatta yaşanan deprem felaketi, kentsel dönüşüm gibi ihtiyaçlar ve üniversite öğrencilerinin taleplerinin de kira fiyatlarını artırdığını belirterek, "Tabi ekonomi ile ilgili kısma baktığımızda aslında bunun önemli nedeninin bozulan ekonomik denge olduğunu söylemek lazım. Zaten yüzde 25 kira sınırlaması ekonomik gerçeklerle de örtüşmüyor" dedi. (Milli Gazete)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri