"Kınama, kısık sesle olmaz"

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: "İsrail'e karşı kınama kısık seslerle gerçekleştirilemez''

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail'e karşı kınama kısık seslerle, özür dileyen üslupla gerçekleştirilemez. Siyasi kararlılık gerekiyor.'' dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Saadet Türkiye Buluşmaları-İzmir Gecesi'ne SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Filistin'de hayatını kaybedenler için fatiha okunduğu gecede, partinin İzmir ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı. İstiklal marşı ile başlayan gecede Yerel Yönetimler Okulu'nda eğitim alan 400 kişiye sertifikaları verildi.

"Başbakan Numan" sloganlarıyla salondakileri selamlayan Kurtulmuş, partiye katılanlara rozetlerini taktı. İsrail'in Gazze'de 5 günde 380'den fazla insanın ölümüne neden olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu saldırıya ABD, AB, İslam Konferansı Örgütü gibi uluslararası kuruluşların tepkisiz kalmasının saldırıdan daha acı verici olduğunu dile getirdi. Bu saldırıyı kınadıklarını belirten Kurtulmuş, ''Hükümete teklif ediyorum: Türkiye Cumhuriyeti devleti Tel Aviv'deki büyükelçimizi saldırılar durana kadar derhal geri çekmeli. Hükümet BM, AB gibi kuruluşları harekete geçirmeli. Sayın Başbakan, İsrail işgal ettiği yerlerden çekilene kadar İsrail-Suriye görüşmelerinden derhal çekilin. Saldırının askeri ve sivil sorumluları yargılanmalı." dedi.

Parlamentodaki İsrail-Türkiye Dostluk Grubu'ndaki vekillerin gruptan istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'nin bütün imkanlarıyla Filistin'in insani yardımına koşması gerektiğini savundu. Kurtulmuş, "İsrail'e karşı kınama kısık seslerle, özür dileyen üslupla gerçekleştirilemez. Siyasi kararlılık gerekiyor. Bu siyasi kararlılığı ortaya koyabilecek en etkin ülke Türkiye'dir. Eğer bu talepleri gerçekleştirirse hükümeti alkışlarız. Yapmazsa milletin eli yakanızda olur.'' uyarısında bulundu.

Kurtulmuş, ''CHP'nin çarşaf açılımını da son derece olumlu bulduğunu'' belirterek ''Niyeti ne olursa olsun, sayın Baykal doğru bir adım attı. Türkiye'deki kamplaşmanın önüne geçti.'' diye konuştu.

vakit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri