Kimse Yok mu, kasırganın vurduğu Bangladeş'e okul inşa etti

Dünyanın dört bir tarafında yardıma muhtaç insanlara el uzatan Kimse Yok mu Derneği, Kasım 2007'deki Sidr kasırgasında binlerce kişinin öldüğü Bangladeş'in de yaralarını sarıyor.

Kasırganın hemen ardından, evsiz kalan milyonlarca Bangladeşli için gıda ve battaniye yardımı götüren Kimse Yok mu, yokluklar içerisindeki ülkede bir okul yaptırarak kalıcı bir iz bıraktı. Berişali eyaletindeki Galachipa ilçesine 7 ayda yaklaşık 140 bin dolar harcanarak inşa edilen Türkiye-Bangladeş Dostluk Okulu dün törenle hizmete açıldı. Vali Yardımcısı A.K.M. Mahivdalin ile Galachipa kaymakamının hazır bulunduğu törene Türkiye'den de AK Parti milletvekilleri Recai Berber, Yahya Akman, İlknur İnceöz, Birnur Şahinoğlu ve Fatoş Gürkan ile dernek yetkilileri, gönüllüler ve gazeteciler katıldı. AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu törendeki konuşmasında, çok zorlu bir yolculuğun ardından Galachipa'ya geldiklerini belirterek, "Buradan yetişecek öğrencilerimiz dünyaya güzel mesajlar verecekler. Eğitimlerini tamamladıklarında Bangladeş'in yüzünü değiştirecekler, gelişmiş ve güzel ülkeler içerisinde yer almasını sağlayacaklar. Gönüllüsü olduğum Kimse Yok mu Derneği'ne teşekkür ediyorum. Bayram sevincini Bangladeşli kardeşlerimle paylaştığım için mutluluk ve gurur duyuyorum.'' diye konuştu.

Törende Bangladeşli öğrenciler halkoyunları ve dans gösterileri sundu. Geleneksel kıyafet "carin" giyen kız öğrencinin gösterisi ilgi gördü. Ardından okulun açılış kurdelesini milletvekilleri ve yerel idareciler "hayırlı olsun" dilekleriyle birlikte kesti. Yöredeki en modern ve donanımlı okul olan 250 öğrenci kapasiteli Türkiye-Bangladeş Dostluk Okulu'nda kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, iki fen bilgisi laboratuvarı, 5 derslik bulunuyor.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri