Kimse dinlenmiyor

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaza sonucu ölümünü kastederek, "70 milyon insan yatak odalarına kadar dinlenirken, nasıl olup da koskoca helikopter bulunamadı" sorusu, İçişleri Bakanı Atalay'ı kızdırdı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, "70 bin kişinin dinlendiği" sözlerinin ısrarla hatırlatılması ve Muhsin Yazıcoğlu'nun geçirdiği kazada telefonların dinlenilmemesinin sorulması üzerine, "Kimse dinlenmiyor" tepkisini gösterdi.

Komisyonda tartışma

Bu sözler, Muhsin Yazıcıoğlu Komisyonu'nda, gergin bir havada, "Dinlenme tartışması"na neden oldu. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in, "70 milyon insan yatak odalarına kadar dinlenirken, nasıl olup da koskoca helikopter bulunamadı" sorusunun ardından ortam gerildi. Komisyon tutanaklarına göre tartışma özetle şöyle gelişti:

Atalay: Kimse dinlenmiyor.

Özdemir: Adalet Bakanınızın açıklaması var. Hakimlerin dinlendiği, 70 bin kişinin dinlendiğini ilgili bakan söylüyor.

Başkan Hakkı Köylü: 70 bin kişinin dinlenmesi yargı kararına dayanan bir şey.

Özdemir: Hangi soruyu sorsak 'Bu Ulaştırma Bakanlığın işi, bu benim işim değil' diyor. Aradan iki ay geçmiş hala bu helikopterde bahsedilen cihazlar var mı yok mu, İçişleri Bakanı bilmiyor.

Atalay: Sayın milletvekili siz, 'bakın, işte 70 bin kişi dinleniyor, herkesi dinliyorsunuz da bunu nasıl bulamıyorsunuz' falan gibi soru sorarsanız, tabii bunlara cevap verilmez.

Özdemir: Bu sadece benim iddiam değil Sayın Bakan. 70 milyonun ortak kanaati. Devri iktidarınızda herkesin ortak kanaati var.

Atalay: Siz böyle derseniz, o soru değil suçlama olur. O zaman ses yükseltme de olur, cevap vermeme de olur. ELT cihazı, havacılık birimlerinin bileceği iş.

Mehmet Ağa buluyor

Özdemir: Devlet arıyor bulamıyor, en sonunda köylü Mehmet Ağa, elle koymuş gibi buluyor.

Atalay: Onlar da arama ekibi, köylüler de her gün arıyorlardı.

Özdemir: Sayın Başkan, biz mağdur tarafın haklarını koruyacağız, değil mi? Bunun için kurulduk. Yoksa Bakanlığın bir kusuru varsa bu kusuru örtmek adına komisyon kurulmadı yani. Buraya gelişinizi bile bir lütuf gibi anlatıyorsunuz.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri