Kimlik No İtirazlarına Ret

Aydın, 29 Martta Yapılacak Yerel Seçimlerde, Geçerli Belgesinde T.c Kimlik Numarası Bulunmayan Vatandaşların Oy Kullanamayacağına İlişkin Şartın, Ysk'nın Kanunu Uyguladığını Söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde, geçerli belgesinde T.C Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşların oy kullanamayacağına ilişkin şartın, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da yer aldığını belirterek, YSK'nın kanunu uyguladığını söyledi.

Aydın yaptığı açıklamada, geçerli belgelerinde T.C Kimlik Numarası olmayanların 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacağı yönündeki kararın yasa gereği alındığını bildirdi.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 87. maddesinde yapılan değişiklikle bu şartın getirildiğini anımsatan Aydın, kendilerinin de yasayı uyguladığını kaydetti.

AK Parti, CHP ve MHP'nin, ''nüfus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olmayanların 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacağı yönündeki kararın gözden geçirilmesi yönündeki isteklerinin'' hatırlatılması üzerine Aydın, randevu talebinde bulunulduğunu, kendisinin de yarın için randevu verdiğini belirtti.

Muammer Aydın, ilgili kanun maddesinde değişiklik yapılmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, ''Yasa değişirse o zaman konuşalım'' dedi.


www.sondakika.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri