Kılıçdaroğlu'ndan şartlı özür

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, skandal afişleri CHP'li Avcılar Belediyesi'nin astığı ortaya çıkınca şartlı özür diledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek “işgüzarlık” dediği hem başörtüsüne hem de Hıristiyanlığa hakaret eden afişler için “özür dileyecek bir durum olmadığını” savundu. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay “Parti içi soruşturmanın açıldığını ve gereğinin yapılacağını” söyledi ancak Diyarbakır'daki afişlerle ilgili suçlamalara devam etti. Kılıçdaroğlu Ankara'daki mitingde çirkin afiş için şartlı özür diledi. Kılıçdaroğlu, “Eğer bir üyemiz o pankartı asmışsa ve bundan üzülenler varsa onlardan özür diliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu hükümeti suçladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, skandal afişlerin partisi tarafından hazırlanmadığını savunarak sorumluları bulmanın hükümetin görevi olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Madem Diyarbakır'da da aynı afiş asılıyor, İstanbul'da da asılıyor; belki Ankara'da da vardır bilmiyoruz. Bu afişleri kim astı? CHP Genel Merkezinin böyle bir şeyi yok. Berhan Şimşek ile konuştum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş. Ayrıca MOBESE kameralarından bu afişlerin kimler tarafından asıldığını o da dilekçeyle başvurmuş istiyor. Sen başbakansın. Bu afişleri kim astı?

DİYARBAKIR'DAKİ AFİŞİ BİZ Mİ ASTIK?

Bizim AKP'nin yaptığı gibi trilyonları döküp kampanyalar yapmadık. Bir tane bilbordda bile afişimiz yok. Provokasyon. CHP'yi kötülemek dini siyasete alet ederek referandumdan evet çıkarmanın yolu. Ve bu da Başbakan tarafından kullanılıyor. Diyarbakır'da biz gidip afiş mi astık. Arkadaşlara söyledik araştırıyoruz. Ordaki ifadeler giyim kuşam konusunda, yok rahibeye benziyor, yok bilmen neye benziyor. İnsanların kılık kıyafetiye niye uğraşalım? Bunun anayasayla, referandumla ne ilgisi var?”

Ancak aradan 24 saat geçmeden, İstanbul'daki afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından astırıldığı belirlendi. Bunun ardından, gözlerin çevrildiği Kılıçdaroğlu, Konya mitinginde konuya hiç değinmezken, afişleri astıran Değirmenci'nin de yurtdışında bulunduğu ve Pazartesi konuya ilişkin açıklamaya yapacağı belirtildi.

İŞGÜZARLIK SİYASETİ

Afişleri CHP'lilerin astığının belirlenmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, afişlerin bir işgüzarlık olduğunu ve yapılacak inceleme sonrasında “başkan da olsa” disiplin kurulunun gereğini yapacağını söyledi. Şimşek, “ Eğer bu beyanlar doğruysa CHP kurumsal siyaset yapar. CHP'de işgüzarlıklar üzerine siyaset yapılmaz. Bu anlayışla işgüzarlık siyaseti yapan belediye başkanı arkadaşımız da olsa kabul görmesi mümkün değildir.

BENİM ÖZÜR DİLEYECEK BİR ŞEYİM YOK 

Kurullarımız devreye girer ve disiplin işler. Fakat Bakan karalama kampanyalarından bahsediyor. Bizim kimseyi karalama kampanyamız yok. Biz ilk gün CHP olarak suç duyurusunda bulunduk. Bu provokasyonu kim yaptıysa polise, savcılığa başvurduk. Atalay'a sormak istediğim birşey var. Aynı afişten Diyarbakır'da da vardı bir an önce bunu da aydınlatmaları gerekir. Benim özür dileyecek birşeyim yok. Bakanı göreve çağırdım diye özür mü dileyeceğim.”

GEREĞİ YAPILACAKTIR

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, 'Türbanı rahibe kıyafetine benzeten' afişler konusunda, “CHP iç bünyesinde de derhal bir soruşturma açacak” dedi. Okay, siyasi partilerde kurumlar dışında bazen bireysel işlem yapan ve partinin kurumsal kimliği tarafından kabullenilmeyen işlem yapanlar da olabileceğini söyledi. Okay, şunları kaydetti:

“Bu olay hakkında 'tespit etik, tescil ettik' diyen Bakan, aynı provokatif afişi Diyarbakır'da asanları niye ortaya çıkarmıyor? Geçmişte de buna benzer provokatif afiş, pankart işleri olmuştu. Şimdi aynı şekilde o yakışıksız afiş CHP'nin hiçbir afişinin olmadığı, hiçbir bilboard talebinin olmadığı Diyarbakır'da her nedense AKP mitingine 1-2 saat kala orada bilboardlara asıldı. O bilboardı gören Başbakan kendisine tanıklık yaptırdığı da İçişleri Bakanıydı. Yani bozacının şahidi şıracıydı.”

Diyarbakır-Avcılar bağlantısı

CHP'li lerin “Diyarbakır'daki aynı afişi” gündeme getirimeleri yeni bir tartışma yarattı. İddiaya göre Diyarbakır'daki afişi de CHP Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer'in kardeşi Muzaffer Değer astırdı. Avcılar Belediye Meclis Üyesi olan Müjdat Değer afişi, diğer kardeşi CHP'nin Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'e gönderdi. Mesut Değer iddianın kesinlikle yalan olduğunu öne sürdü.

01:00'da tesadüfen oradan geçiyordum!

Afişler asılırken olay yerine bulunduğu belirlenen Avcılar Belediye Meclisi CHP'li üyesi Ali Oral, gece 01.00 sularında Marmara Caddesi'ndeki evinin bulunduğu yerde afiş asma çalışması gördüğünü ve çalışanlara selam verdiğini, afişlerin içeriğini bilmediğini savundu. Oral, “O saatte çalışma yapıldığını gördüm. Bir süre durup çalışmayı izledim. Çalışmayı yapanlar Avcılar'ın çocukları olduğu için, 'Merhaba kolay gelsin' dedim. Onlar da bana teşekkür etti. Ama içeriğine baksaydım, o afişler olduğunu görseydim astırmazdım” dedi. CHP'nin bir kurum olduğuna vurgu yapan Oral, afişlerin Başkan Değirmenci tarafından hazırlanıp hazırlanmadığını bilmediğini söyleyerek, “Kim tarafından hazırlanmış olursa olsun içeriğine katılmıyorum, tasvip etmiyorum. Afişlerin o afişler olduğunu bilseydim zaten astırmazdım, müdahale ederdim” diye konuştu.


Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri