Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün saat 22.30'da Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne geldi.

Hükümet Meydanı'nda kendisini bekleyen yaklaşık bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümetinin politikalarını eleştirdi, vatandaştan referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Kul hakkı yiyenlerden hesap sormak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganları atan kalabalığa, 'Başbakanlık, benim irademin dışında. Ona siz karar vereceksiniz. AKP iktidarı sandıkta gidecek. Bu bizim 2'nci Kurtuluş Savaşı zaferimiz olacak” diye konuştu.

Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm insanların haklarını korumak için yola çıktıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında tek hedefimiz, halkın zenginleşmesi olacaktır. İnanç ve etnik kimlik bir bütündür. İnanç ve etnik kültüre saygı duymak gerekir. İnançlar ve etnik kimlikler başımızın üstündedir” dedi.

Kendisine, 'Türkiye üretiyor mu yoksa sömürülüyor mu?' sorusunu sorduklarını belirten CHP Genel Başkanı, “Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Allah aşkına bu düzenden kim memnun? Siyasetten zenginleşmek isteyen bir avuç insan memnun. Bu düzeni tersine çevireceğiz. Şimdi size soruyorum: TBMM'de hayali ihracatçı bir vekil ister misiniz? İhaleye fesat karıştıran, kalpazan, dolandırıcı bir vekil ister misiniz? Cevabınız hayır ise helal süt emmiş vatandaşlarımızı CHP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Anayasa değişikliği tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “AKP bu değişikliği çok istiyor. Çünkü hakimleri ayarlayarak, Yüce Divan'dan beraat etmek istiyorlar. Yüce Divan'dan belki beraat edersiniz, ama Allah katında nasıl beraat edeceksiniz? Kul hakkı yemek, dünyadaki en kötü şey” dedi.

'ALLAH, RECEP BEY'E AKIL FİKİR VERSİN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Her üniversiteyi bitiren, iş bulacak diye bir kural mı var?' şeklinde konuştuğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Allah, Recep Bey'e akıl fikir versin. Anne-babalar çocuklarını niye okutur? Bir meslek sahibi olsun, daha iyi standartlarda yaşasın diye. Şimdi buradan, İnegöl'den Recep Bey'e sesleniyorum. Recep Bey, senin çocuklarınla, İnegöl'de yaşayan çocuklar aynı mı? Sen çocuğuna gemi alıyorsun. Sorun yok, ama unutma ki İnegöl'deki anne-babalar da çocuklarının okuyup iş sahibi olmasını istiyorlar. Bu zihniyetteki biri artık o başbakan koltuğunda oturmamalı” diye konuştu.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri