KEY ödemelerinde gecikme olmayacak

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin daha önce ilan edildiği gibi şubat ayına yetiştirileceğini açıkladı.

Sayın, KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında gönderilen listelerde bulunan yaklaşık 600 bin kişinin sicil ve kimlik numarasına ilişkin yanlışları düzelttiklerini söyledi ve "Sanıyorum 2 milyon kişiyi içeren listeyi şubatta göndereceğiz. Ödemeler de ay içinde yapılır." dedi. KEY hesaplarının tasfiyesi amacıyla geçen yıl 17 Aralık'ta çıkarılan kanun uyarınca, ilgili kurum ve kuruluşların, hak sahipleri listelerini 17 Ocak'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY birimine iletmesi gerekiyor.

Zeki Sayın, kurumların düzeltmelere ilişkin listeleri ise 31 Aralık 2010'a kadar gönderebileceğini bildirdi. İlgili kurum ve kuruluşlarca bankaya gönderilen listelerde belirlenen hatalı bildirimler, banka tarafından azami 3 ay içinde ilgili kurumlara düzeltme işlemleri için iade edilecek. Hatalı bildirimlerin düzeltilmesi ile ilgili süre 31 Aralık 2010'da sona erecek. Ancak kurum ve kuruluşlar süre sonunu beklemeden düzeltmesi tamamlanan listeleri 3'er aylık dönemler halinde bankaya gönderebilecek. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri