KEY mağdurlarına müjde

Mahkeme binlerce kişiyi sevindirecek bir karara imza attı

Ankara'da mahkeme, KEY kesintisi yapılan ama listede olmayan memurun isminin eklenmesine ve parasının ödenmesine karar verdi. Kararla listede ismi olmayan hak sahipleri KEY alabilecek.

Ankara 14. İdare Mahkemesi, açıklanan Konut Edindirme Yardımı (KEY) listelerinde ismini göremeyen binlerce kişiyi sevindirecek bir karara imza attı.

Mahkeme, kendisinden KEY kesintisi yapılmasına rağmen Resmi Gazete'de yayımlanan listeye giremeyen memurun başvurusunu haklı bularak, isminin listeye eklenmesine hükmetti. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan (JGK) emekli olan davacı, isminin Resmi Gazete'de yayımlanan KEY listesinde olmaması nedeniyle, görevli olduğu 1987-1995 yılları arasında kendisinden kesilen KEY tutarlarının ödenmesi istemiyle mahkemeye başvurdu.

Mahkeme de, JGK'nın sorumlu kurum olduğuna karar verdi. Kararda, davacıya bugüne kadar herhangi bir ücret ödenmediğinin altı çizildi. Mahkeme, emekli memura hak sahibi olduğu miktarın ödenmesi ve sonraki KEY listesinde isminin çıkması halinde mükerrer ödemenin önüne geçilebilmesi için kararın bir örneğinin JGK tarafından Emlak Bankası ve Emlak GYO'ya bildirilmesi gerektiğine karar verdi.

 

Ekotrent

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri