Kendilerini uyaran öğretmenlerini hastanelik ettiler

Kendilerini uyaran öğretmenlerini hastanelik ettiler

Öğretmen, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymayan iki öğrenciyi uyardı. Tabanca kabzasıyla dayak yedi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde eğitim veren Çarşamba Lisesi'nde resim öğretmeni Hasbi Aslan, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymayan iki öğrenciyi uyardı. Okuldan ayrılan öğrenciler iddiaya göre, yanlarında bir kişiyle birlikte okula gelerek Aslan'ı tabanca kabzasıyla darp edip ölüm tehdidinde bulundu.

Öğretmen hastanedeki tedavisinin ardından bir hafta iş göremez raporu alırken, iki öğrenci ve yanlarındaki şahıs çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Çarşamba Lisesi'nde nöbetçi olan resim öğretmeni Hasbi Aslan, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymayan M.T. ve Y.T. adlıa iki öğrenciyi uyardı.

Öğretmenle tartışıp tehdit ettikleri öne sürülen öğrenciler okuldan ayrıldı. Bir süre sonra velileri T.K. ile birlikte okula gelen öğrenciler, nöbetçi öğretmen Hasbi Aslan'ın üzerine yürüdü. Aslan'ı tabanca kabzasıyla darp edip, ölümle tehdit ettikleri iddia edilen T.K. ile iki öğrenci kayıplara karıştı. Olayın ardından polis tarafından yakalanan M.T. ile Y.T., sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

OPERASYONLA YAKALANDI
Olaydan sonra kaçan veli T.K., önceki gün İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekiplerinin düzenlediği operasyonla Çınarlık beldesi Yalı Mahallesi'ndeki bir yazlık evde ele geçirildi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen T.K da, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Saldırı sondazı yaralanan öğretmen Hasbi Aslan'a, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından bir hafta rapor verildiği öğrenildi.

habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri