Keklik değil Kanarya

Beşiktaşlılar'ın bütün hafta "Çantada keklik" gördüğü Fenerbahçe, İnönü'deki derbiyi kazandı ve Sivas'ın yenildiği haftada ezeli rakibine liderlik vizesi vermedi..

Beşiktaş için 30. hafta sürprizlerle başlamıştı. Lige havlu atmış Hacettepe G.Saray'ı yenerek siyah-beyazlı takımın üzerindeki yükünü hafifletmişti. Siyah-beyazlı taraftar "Beyaz formalarla" şampiyonluk naralarıyla İnönü'yü doldururken G.Antep'ten "duble fıstıklı baklava tadında" Sivas'ın yenilgi haberi gelmişti. Bursa maçında koltuğa oturma fırsatını kaçıran Beşiktaş, iddiası kalmamış, eksiklerden bunalmış, 1.72'lik Gökhan'dan gönülsüz stoper yapmış F.Bahçe karşısında da bu fırsatı kullanamadı. İlk 20 dakikada sarı-lacivertli takımın 3'te Deivid, 20'de Selçuk, 29'de Güiza'nın uzaktan sert ve tehlikeli şutlarına kaleci Rüştü geçit vermedi. 6'da Bobo'nun Holosko'yu kaçırması dışında bu gerginlik ve düzensizlik takımın her sathına yansıdı. Özellikle de Delgado'ya.. 33'te Güiza'nın pasında Semih, Gökhan Zan'ı perdeledi. Kendi topuna koşan İspanyol futbolcu aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. Mustafa Denizli hata yapan Gökhan'la, takımın hızını kesen Delgado'yu alıp yerlerine Yusuf ve Cisse'yi oyuna sokarak ikinci yarıya başladı. Ancak 54. dakikada F.Bahçe farkı ikiye çıkardı. Çizgiye inen Ali Bilgin'in geriye çıkardığı topa Semih vurdu. Rüştü'nün müdahalesine rağmen üst direğe çarptıktan sonra top filelerle buluştu: 2-0.

ŞARKILAR BEKLEMEYE ALINDI
64'te orta sahadan aldığı topu 4 kişiyi de etrafına topladıktan sonra filelere gönderen Holosko'nun 2-1'e getiren muhteşem golü tribünleri canlandırmaya yetti, ancak takımı toparlamaya yetmedi. İlk yarıdaki futboluyla Güiza, genelinde dinamik yapısıyla Selçuk F.Bahçe'yi sırtlarken, Beşiktaş önüne gelen tarihi liderlik şansını 2. kez tepmiş oldu. Mustafa Denizli ile bir büyük maçı daha kazanamayan Beşiktaş şampiyonluk şarkılarını yine beklemeye aldı.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri