Kazım gönderilmemeliydi

Fenerbahçe'den sezon başında ayrılan takım menajeri Volkan Ballı suskunluğunu bozdu.

Çarşamba gecesi D Spor'da Aydın Cingöz'ün hazırlayıp, sunduğu Açık Açık programına konuk olan Volkan Ballı, bugün Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu ve geçmiş döneme ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Volkan Ballı'nın açıklamaları:

"FENERBAHÇE'NİN İYİLİĞİ İÇİN KONUŞUYORUM"
Fenerbahçe'nin iyiliği için konuşmak istiyorum. Kaos ortamından faydalanarak eleştirmenin anlamı yok. Sezon başında yeni bir yapıanmaya gidildi takımda ve uyum sorunu yaşanacaktı. Aykut Kocam,  bir teknik adam  ve görevi şimdi farklı. Bu da bu süreçte sorunlar yarattı diye düşünüyorum.

"KAZIM KALABİLİRDİ, TAKIMIN DESTEĞE İHTİYACI VAR"
Fenerbahçe'de ceza uygulamaları bana göre eşit dağıtılmadı. Bu yönetimin kararı ancak Kazım'a verilen cezanın ağır olduğunu düşünüyorum ve Kazım bu takımda kalabilirdi. Fenerbahçe'de ki bir takım idari zaaflar bu sürecin yaşanmasında etkili oldu. Bugün her şeye rağmen Fenerbahçe şampiyonluğun adayı ve bu kaos ortamı geçici. Takımın bana göre ciddi anlamda psikolojik desteğe ihtiyacı var.

"KOCAMAN YETKİLERİMİ BİLMİYORUM DİYOR"
Fenerbahçe sezon başında sportif direktörlük birimini kurdu ve devrim yaptı. Ancak Aykut'un görevi bütçeyi yönetmek, transferleri ve teknik adamı belirlemek olmalıydı. Daum'u getiren yönetim oldu. Eğer Aykut Kocaman getirseydi her şey çok daha doğru işlerdi.  Aykut'ta açık ve net söylüyor “benim  yetkilerim ne tam olarak bilmiyorum” diye.

"DAUM BAŞLANGIÇTA KOCAMAN'DAN HABERİ YOKTU"
Daum'un başlangıçta sportif direktörlük biriminin olacağını bilmiyordu. İlk günlerde Daum'a söylenen  Aykut Kocaman'ın sportif direktörlük birimini süreç içinde kuracağı ve bu konuda eğitim alacağı yönündeydi. Bu görev farklı donanımlar istiyor Aykut Kocaman bu görevi yapabilir ancak Daum'u getiren Kocaman olsaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı.

"AZİZ YILDIRIM  GALATASARAY MAÇINDAN ÖNCE DE KONUŞUYORDU"
Aziz Yıldırım, soyunma odasına geldiğinde gözlem yapardı. Örneğin bir Galatasaray maçı öncesi motivasyon konuşması yaptı. Aziz Yıldırım'ın teknik direktöre taktik verdiğini görmedim.

"ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ İÇİN UYGUN İSİM DAUM'DU"
Aziz Yıldırım üç yıl üst üste şampiyonluk sözü verdi. Bu süreçte en uygun isim Daum'du çünkü Türkiye ve Fenerbahçe'yi  tanıyordu. Lucescu ile görüşüldü olmadı, Daum geldi.  Uzun vadede   Türkiye ve Avrupa'da  başarıhedeflenseydi başka bir isim getirildi. O dönem seçim vardı ve doğal olarak Aziz Yıldırım'da bu sözleri vermeseydi Keşke bu sözü vermeseydi. Her şeyden önce bir taraftar olarak bu sözlerin verilmesini istemezdim çünkü sözler yerine gelmeyince büyük bir hayal kırıklığı oluyor.

"TAKIMDAN GİDENLER FENERBAHÇE ALEYHİNE KONUŞMADILAR"
Fenerbahçe'den ayrılan ve eleştiride bulunan hiç biri Fenerbahçe kulübü aleyhine konuşmadılar. Bunu iddia ediyorum ve Roberto Carlos, Anelka, Edu vs.. hepsi Fenerbahçe'yi seviyorlar. Ayrılış sürecinde yapılan görüşmelerde yaşanan bir takım kişisel diyaloglar nedeniyle sorunlar oldu. Sonuç itibariyle transferler süreçleri kolay olmuyor. Anelka'yı bırakmayı hiç istemedik, kendisi gitmek istedi. “Ben İngiltere'ye dönmek istiyorum” dedi. Tuncay gitmek istedi ve gitti. Aurellio ile parasal konularda anlaşılamadı.

"GUİZA ÇOK DUYGUSAL SEMİH GİTSİN İSTEMEM"
Guiza çok çalışkan ve duygusal bir futbolcu. Fenerbahçe'ye çok ciddi maçlarda kazandırdı. Sezon sonunda kalıp kalmaması saha sonuçlarına bağlı ama Guiza'nın maliyeti nedeniyle ondan beklenti çok büyük. Semih ise çok yeteneki ve başarılı bir futbolcu gitmesini asla istemem. Semih gerçek bir Fenerbahçeli ve kulübe asla ihanet etmez. Yönetimin oyuncu tercihleri konusunda müdahalesi söz konu olmadı.

"ALEX OTORİTER ÇÜNKÜ KAPTAN"
Alex, Türkiye'ye gelmiş en büyük ve başarılıfutbolculardan biri. Alex'e göre takım kurulsaydı çok daha başarılı olacaktı. Alex gibi bir futbolcunun Fenerbahçe'ye gelmesi çok zor. Alex takım kaptanı ve takım içinde otoritesinin olması çok normal.

"BREZİLYALI FUTBOLCULARIN TEK HEDEFİ İSPANYA"
Brezilyalı futbolcularfutbola oyun gözüyle bakıyorlar. Örneğin Zico'da böyle bakıyordu ve biz çokmücadele ettik. Zico'ya dedik ki Türkiye'de futbol bir savaş. Brezilyalı futbolcuların en büyük hedefi İspanya'da oynamak. Çünkü onlara çok yakın geliyor İspanya. Her Brezilyalı futbolcununhedefinde bu vardır.

"ZİCO'NUN GİTMESİ HATAYDI"
Zico, çok farklıydı. Ve teknik adamlığı çok ileriye gidiyordu keşke kalsaydı Fenerbahçe'de çünkü çokbaşarılı işler yaptı. Bugün bu gerçeği Fenerbahçeli yöneticiler de kabul ediyorlar, Aragones döneminde yaşanan başarısızlık Fenerbahçe'yi beş yıl geriye götürdü. Zico ile beklenen istikrar yakalanabilirdi. Türkiye'de artık şampiyon olunmadığı zaman birilerinin gitmemesi gerekiyor.

"SENNA'YI ÇOK İSTEDİK AMA ALAMADIK"
Aurellio gittikten sonra Senna için çok çalışıldı ama olmadı. Fiyatlar çok yukarı çekildi. Brezilyalı Dentinho başta olmak üzere bir çok Brezilyalı yetenek için çalışma yapıldı. Devre arasında Dentinho için girişim oldu ama transferi gerçekleşmedi.  Önder Özen, geçen yıl Brezilya'da gerekli çalışmaları yapmıştı.
 
"EMRE'NİN FENERBAHÇELİ OLDUĞUNU BİLİYORDUM"
Emre'nin çocukluğunda Fenerbahçeli olduğunu biliyordum. Zeytinburnu'nda oyarken Fenerbahçe'ye almak istemiştik ama yakın olduğu için Galatasaray'a gitti. Tuncay, Volkan, Uğur Boral çok iyi Fenerbahçelidirler.

"ARAGONES'İ İKNA EDEMEZSİNİZ"
Aragones'i insan olar seviyorum çünkü çok babacandı. Söz konusu futbol olunca araya bir duvar koyuyordu. Torres'in güzel bir açıklaması var:  “Eğer Aragones, siyaha beyaz diyorsa onu değiştiremezsiniz” diye. Aragones'i inandığı konuda asla değişmez mümkün değil.

"AZİZ YILDIRIM BARAKADAN KALÜBÜ BURAYA GETİRDİ ANCAK...!"
Aziz Yıldrım, barakadan yönetilen Fenerbahçe'yi buraya getiren isimdir. Bunu inkar eden taş olur ancak futbol konusunda daha sakin olmalı ve biraz daha düşünüp sağlıklı kararlar vermeli.

"AYRILIĞIM KONUSUNDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM"
Sezon başında yeni ekip gelince Samandıra'da olmamam istendi. Kulübe geçtim ama bana söylenenler daha sonra kalmamam gerektirdiğini düşündürdü ben de ayrıldım bu konuda fazla konuşmak istemiyorum

Kaynak: Radyospor.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri