Kaymakamdan Öğretmenler Günü Sürprizi

2009 yılında Tuzla Sahilinde Kibar Holding tarafından yapılan ve adının Semiha Kibar Öğretmenevi olacağı söylenen inşaatın başlaması,proje resimlerinin ve duyurusunun Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sayfasında yayınlanması bölgedeki öğretmenler

Ancak projenin bitişine doğru tabelası dahi hazır olan proje birden bire el değiştirerek Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisi olarak lanse edilmiştir.Bu süre zarfında hangi güçler tarafından nasıl bir müdahale olduğunu bilmememizle birlikte 3 ay öncesine kadar Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sayfasında proje resimleri ay yıldız şeklinde ve Semiha Kibar Öğretmenevi Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü H.Nazmi YEKREK'in katkılarıyla şeklinde tanıtılıyordu.

Yapılan haksızlığa Eğitimsen üyeleri olarak dikkat çekmek amacıyla kamu görevlilerinin sendika kurmaları, üye olmaları ve sendikal faaliyetlerde bulunmalarıyla ilgili Anayasanın 51. ve 53. maddeleri ve Anayasa'nın 90. maddesine uygun şekilde yürürlüğe girmiş olan ILO'nun (Uluslar arası Çalışma Örgütü) 87,98 ve 151 sayılı sözleşmeleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 11. maddesi, BM Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi'nin 8. maddesi ve 4688 sayılı kanun hükümlerine dayanarak Tuzla Belediyesi önünde Saat 15:30 basın açıklaması yaptık.Hatta önünde yapamadık Tuzla Belediye Başkanının çağırmış olduğu polislerin kamu binası önünde basın açıklaması yapamazsınız uyarısı üzerine bize yer gösterin talebinde bulunduk bunun üzerine Tuzla Belediyesi'nin karşısındaki boş alana yönlendirildik.

Demokratik hakkımızı kullanarak tüm öğretmenlere yapılan bu haksızlığı ve ülkemizde öğretmenlere verilen değerin ne durumda olduğunu kamuoyuyla paylaştık.Buraya kadar uygar ülkelerde olmayacak bir uygulamaya uygar ülkelerde olacak şekilde tepkimizi göstermişken,yine uygar ülkelerde olmayacak bir uygulamayla bize cevap verildi.

Öğretmenler Günü'nün yaklaştığı şu günlerde Tuzla Kaymakamı Mümin HEYBET'in talimatıyla eyleme katılan bazı arkadaşlarımız hakkında soruşturma açıldı. Anayasa değişiklikleri ve kat ettiğimiz yol bakımından sayın Başbakanımızın deyimiyle "Demokrasinin önünü açtığımız" bu günlerde en temel hakkını kullanmak isteyen öğretmenlere yapılan muamele,bizi yönetenlerin hak arama mücadelesine olan tahammüllerini bize bir kez daha göstermiştir.

Farklı bir zamanda aynı yerde Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından aynı konu ile ilgili yapılan basın açıklamasıyla ilgili herhangi bir soruşturmanın açılmaması da ayrıca manidar bir durumdur.En çok üyeye sahip olan Eğitim Bir Sen ise 24 kasım ile ilgili düzenledikleri yemeği elimizden alınan eski adı Semiha Kibar Öğretmenevi yeni adı Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri olan yerde düzenlemektedir.Giden arkadaşlarımızın gönül rahatlığıyla yemeklerini yiyeceklerini düşünmemekteyiz.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinde şimdi ise yine Kibar Holding tarafından inşa edilen Tuzla e5 üstünde Aydıntepe Mahallesinde yapılacak öğretmenevi projesinin fotoğrafları yer almaktadır.Yapılacak projenin tekrar gasp edilmemesi için tüm öğretmen arkadaşlarımızın ve kamuoyunun desteğini bekler,yıllardır sürdürülen baskı ve soruşturmalarla rağmen sürdürmüş olduğumuz emek, demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri